219
Στα όρια της υπερχείλισης ο Κηφισός | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 21:08
Στα όρια της υπερχείλισης ο Κηφισός
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 21:08

Οι βροχοπτώσεις στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάλλος», που προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων στην πόλη των Αθηνών και βέβαια όχι μόνο σε αυτή, απέδωσαν σε λιγότερο από δύο ημέρες το ένα τρίτο της μέσης ετήσιας ποσότητας βροχής στην πόλη.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του εικοσιτετράωρου της Πέμπτης 14/10 έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 καταγράφηκε στα Πατήσια με 181 χιλιοστά και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι με 174 χιλιοστά και το Περιστέρι με 170 χιλιοστά.

Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου, όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά.

Υπενθυμίζεται ότι ένα χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως στην περιοχή των Πατησίων κατά το διήμερο του «Μπάλλου», έπεσαν 181 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Το ετήσιο αθροιστικό ύψος βροχής στην Αθήνα είναι περίπου 400 χιλιοστά.

Βροχή σε όλη τη χώρα, εκτός από ένα νησί…

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του ΕΑΑ/meteo.gr. Μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση, ήταν αυτός του Καστελλόριζου!

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού έως το απόγευμα της Παρασκευής έπεσε στην Αμαλιάδα με 121 χιλιοστά και ακολούθησαν η Θάσος με 78 χιλιοστά, ο Πύργος Ηλείας με 77 χιλιοστά και το Βατοπέδι του Άθω με 70 χιλιοστά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...