359
Οι νέες συναυλίες των Coldplay θα έχουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως υπόσχεται το συγκρότημα | Shutterstock

«Πράσινη» παγκόσμια περιοδεία ξεκινούν οι Coldplay

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2021, 10:01
Οι νέες συναυλίες των Coldplay θα έχουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως υπόσχεται το συγκρότημα
|Shutterstock

«Πράσινη» παγκόσμια περιοδεία ξεκινούν οι Coldplay

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2021, 10:01

To βρετανικό δημοφιλές συγκρότημα Coldplay ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια περιοδεία που ξεκινάει θα είναι «όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη». Τα μέλη του συγκροτήματος θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια περιορισμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times του Λονδίνου ένα μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας στις συναυλίες τους θα παράγεται από ανεμιστήρες, από πατώματα κινητικής ενέργειας και από σταθεροποιημένα ποδήλατα που κάνοντας πεντάλ θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Όπου είναι εφικτό στις εγκαταστάσεις των συναυλιών θα χρησιμοποιούνται φωτοβολταϊκά συστήματα ενώ το συγκρότημα θα επιδοτεί σε κάθε περιοχή που θα εμφανίζεται τη χρήση φιλικών στο περιβάλλον οχημάτων τα οποία θα έχουν οποιαδήποτε σχέση με την συναυλία. Επίσης, για κάθε εισιτήριο που θα πωλείται στις συναυλίες θα φυτεύεται ένα δέντρο ενώ το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι το 10% των εσόδων από την περιοδεία θα δοθεί σε περιβαλλοντικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πάντως το συγκρότημα θα μετακινείται με ιδιωτικά αεροσκάφη.

Η παγκόσμια περιοδεία των Coldplay τιτλοφορείται «Music of the Spheres» και θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022. Στόχος του συγκροτήματος είναι να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που θα παράγουν οι συναυλίες του σε σχέση με τις εκπομπές CO2 της προηγούμενης παγκόσμιας περιοδείας των Coldplay που έγινε την διετία 2016-2017.

«Οι ζωντανές εμφανίσεις και η σύνδεση με τους ανθρώπους είναι αυτό που μας κάνει να υπάρχουμε ως συγκρότημα. Είμαστε ταυτόχρονα συνειδητοποιημένοι ότι ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει μια κλιματική κρίση. Περάσαμε τους προηγούμενους δύο μήνες συζητώντας με ειδικούς στον τομέα του περιβάλλοντος για να στήσουμε αυτή την περιοδεία με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική στο περιβάλλον» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Coldplay.

Το 2019 πριν κάνει την εμφάνιση της η πανδημία ο ηγέτης της μπάντας Κρις Μάρτιν είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιούνταν περιοδεία προώθησης του καινούργιου τότε άλμπουμ του συγκροτήματος εξαιτίας των περιβαλλοντικών ανησυχιών που είχαν ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη των Coldplay. Ο Μάρτιν είχε πει ότι θα ξεκινούσαν προσπάθεια σχεδιασμού φιλικών στο περιβάλλον συναυλιών. Παραδέχτηκε σε συνέντευξη στο BBC ότι η μετακίνηση με τα ιδιωτικά τζετ δεν συμβαδίζει με την υπόλοιπη προσπάθεια αλλά είπε ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά και ότι είναι ένα μικρό αρνητικό σημείο που δεν ακυρώνει την υπόλοιπη προσπάθεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...