369
Η τέως εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου |

Το απειλητικό τηλεφώνημα Παπαγγελόπουλου σε Ράικου

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 22:39
Η τέως εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου
|

Το απειλητικό τηλεφώνημα Παπαγγελόπουλου σε Ράικου

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 22:39

Στην Βουλή έφτασε η συμπληρωματική δικογραφία για τον περίφημο «Ρασπούτιν» και την σκευωρία που καταγγέλλεται ότι έστησε γύρω από την υπόθεση Novartis προκειμένου να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συμπληρωματικός φάκελος περιλαμβάνει δύο καταθέσεις που έδωσε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και μια κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ράικου όχι μόνο επέμεινε στην αναφορά που είχε καταθέσει, παραιτούμενη από τη θέση της πριν από δύο χρόνια, αλλά κατονόμασε τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι ήταν εκείνος που άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα παρενέβαινε στο έργο της, ασκώντας της αφόρητες πιέσεις προκειμένου να «χειραγωγήσει» την πορεία των υποθέσεων που η ίδια χειριζόταν.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αποκάλυψε χωρίς περιστροφές την ταυτότητα του περίφημου «Ρασπούτιν», τον οποίο άλλωστε κύκλοι προσκείμενοι σε εκείνη είχαν «βαφτίσει» με αυτό το προσωνύμιο λίγους μήνες μετά την παραίτησή της.

Μάλιστα, η κ.Ράικου περιγράφει διάλογο που όπως λέει είχε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο τηλέφωνο. Εκείνος της ζητούσε φορτικά να στείλει τη δικογραφία με πολιτικούς στη Βουλή, εκείνη απάντησε ότι είναι άλλης σχολής και δεν τα κάνει αυτά. Τότε ο Παπαγελόπουλος φέρεται να της απάντησε απειλητικά: «Μείνε με τη σχολή και θα δεις», και της έκλεισε το τηλέφωνο.

Μεταξύ άλλων η κυρία Ράικου φέρεται να καταθέτει:

– «Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά είναι ο γνωστός για τις Ρασπουτινικές μεθόδους του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος»
– «Είναι γνωστή η σχέση του (σ.σ. Δ. Παπαγγελόπουλου) με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Είναι όπως την περιέγραψε ο αντιεισαγγελέας κ. Ιωάννης Αγγελής»
– «Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όταν επαιρόταν για τον τρόπο που μεθοδεύει καταστάσεις ώστε να παγιδεύει όσους του στέκονταν εμπόδιο αυτοαποκαλούταν “Ρασπούτιν”. Έλεγε: “‘Οσοι με ξέρουν καλά έτσι με αποκαλούν”». Γι’ αυτό και τον αποκαλούσαν έτσι εκτός από εμένα η κυρία Κωνσταντοπούλου, πρωθυπουργοί κ.α».

Η κατάθεση της κας Ράικου έρχεται να στηρίξει τις καταγγελίες του πρώην εποπτεύοντος της έρευνας για τη Novartis Ιωάννη Αγγελή για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην υπόθεση.

Ακόμη μάλιστα κι αν οι καταγγελίες Αγγελή στερούνται αποδεικτικών στοιχείων, αφού ο ίδιος επικαλείται μαρτυρίες άλλων, όπως της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η κυρία Ράικου είναι σε θέση να γνωρίζει… ιδίοις όμμασι το άγνωστο για πολλούς «παρασκήνιο» που ακολουθούσε τις «βαριές» υποθέσεις που χειριζόταν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...