226
|

Την Πέμπτη, στην αγαπημένη της Αίγινα, η κηδεία της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 18:48

Την Πέμπτη, στην αγαπημένη της Αίγινα, η κηδεία της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 18:48

Στην Παναγίτσα της Αίγινας, στο πολυαγαπημένο της νησί όπου περνούσε τα καλοκαίρια της -στον μικρό παράδεισό της, όπως αποκαλούσε η ίδια το εξοχικό της με τις φυστικιές- θα τελεστεί την Πέμπτη, στις 15.00, η κηδεία της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 8ο ετών (εδώ).

Θα ταφεί δίπλα στον σύζυγο της, τον βρετανό κλασικό φιλόλογο Ρόντνεϊ Ρουκ, με τον οποίο έζησε μαζί για 43 ολόκληρα χρόνια, μέχρι τον θάνατό του το 2007.

H Kατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ για τη σχέση της με τον Ρόντνεϊ Ρουκ

Η σχέση μου με τον Ρόντνεϊ Ρουκ ήταν καθοριστική. Γνωριστήκαμε σε μία ταβέρνα στην Πλάκα το ’63, παντρευτήκαμε μόλις δύο βδομάδες μετά και ήμαστε μαζί μέχρι τον θάνατό του το 2007. Αγαπηθήκαμε βαθιά με αυτό τον άνθρωπο. Υπήρχε μεταξύ μας άπειρος σεβασμός, εκτίμηση και κατανόηση. Τίμιος, ευθύς, ειλικρινής, ήταν ο ιδανικός σύντροφος ζωής. Καθένας μας ήταν απολύτως ελεύθερος να κάνει τα δικά του πράγματα, αλλά ήξερε ότι ο άλλος ήταν πάντα εκεί. Ταξιδέψαμε πολύ μαζί, πήγαμε Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ινδία… Παιδιά δεν αποκτήσαμε γιατί μυστικά κάπου μας «βόλευε» και τους δύο αυτό – εγώ είχα την ποίηση και τις μεταφράσεις, εκείνος ήταν χαμένος στα βιβλία του, όντας κλασικός φιλόλογος, πού καιρός γι’ άλλα! 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει δημοσία δαπάνη, κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...