128
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενς Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 18:23
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενς Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 18:23

Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών, συζητήθηκε η αποκλιμάκωση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετά την αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει ότι η Ελλάδα και η Τουρκία «συμφώνησαν» να ξεκινήσουν συζητήσεις, έστω σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με στόχο την αποφυγή συγκρούσεων και τη μείωση του κινδύνου γεγονότων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, η Αθήνα δεν είχε την ίδια αντίληψη με τον Στόλτενμπεργκ, ο οποίος για άγνωστους λόγους φαίνεται ότι βιάστηκε να προεξοφλήσει «συμφωνία» και να υπονοήσει μάλιστα ότι είχε έρθει σε επαφή σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει συμβεί.