128
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενς Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 18:23
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενς Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 18:23

Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επικοινώνησε τηλεφωνικά το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών, συζητήθηκε η αποκλιμάκωση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετά την αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει ότι η Ελλάδα και η Τουρκία «συμφώνησαν» να ξεκινήσουν συζητήσεις, έστω σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με στόχο την αποφυγή συγκρούσεων και τη μείωση του κινδύνου γεγονότων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, η Αθήνα δεν είχε την ίδια αντίληψη με τον Στόλτενμπεργκ, ο οποίος για άγνωστους λόγους φαίνεται ότι βιάστηκε να προεξοφλήσει «συμφωνία» και να υπονοήσει μάλιστα ότι είχε έρθει σε επαφή σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει συμβεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...