264
Μια κυρία ταΐζει ένα παπαγαλάκι σε πάρκο του Λονδίνου. Λέτε να χαμογελάει από ψηλά ο Χέντριξ; | REUTERS

Τι σχέση έχει ο Τζίμι Χέντριξ με τους… παπαγάλους του Λονδίνου;

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 20:15
Μια κυρία ταΐζει ένα παπαγαλάκι σε πάρκο του Λονδίνου. Λέτε να χαμογελάει από ψηλά ο Χέντριξ;
|REUTERS

Τι σχέση έχει ο Τζίμι Χέντριξ με τους… παπαγάλους του Λονδίνου;

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 20:15

Ο κορυφαίος κιθαρίστας της ροκ μουσικής, Τζίμι Χέντριξ, άφησε εποχή τόσο για τις ικανότητες του επί σκηνής όσο και για για τον «αμαρτωλό» του βίο όταν έπεφτε η αυλαία.

Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο Χέντριξ συνέβαλλε ενεργά στο να γίνει το μότο «sex, drugs and rock’n’roll» τρόπος ζωής μιας ολόκληρης γενιάς.

Εάν «δικαζόταν» σήμερα για τον βαθμό ευθύνης του στην προώθηση ενός επικίνδυνου μοντέλου διαβίωσης, τότε πιθανότατα, ο Χέντριξ να «καταδικαζόταν».

Όμως, σύμφωνα με νέα μελέτη, ο βιρτουόζος κιθαρίστας κρίνεται «αθώος» όσων αφορά την εξάπλωση ενός μικρού είδους παπαγάλου στη Μεγάλη Βρετανία.

Ναι, παπαγάλου, καλά διαβάσατε.

Μέχρι πρότινος επικρατούσε η αντίληψη ότι το χαριτωμένο είδος μικρού, πράσινου παπαγάλου γνωστό ως Parakeet, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του Νησιού, οφείλει την ύπαρξη του στην περιοχή στον μεγάλο κιθαρίστα.

Ο λόγος;

Μια ανυπόστατη θεωρία κατά την οποία ο κιθαρίστας είχε απελευθερώσει δύο παπαγαλάκια -ένα αρσενικό και ένα θηλυκό- κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The African Queen», το 1950 στο Λονδίνο.

Λόγω του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο είδος παπαγάλου ζει στην Νότια Αφρική, αποτελεί πραγματικά μυστήριο το πως τελικά βρέθηκε να ευδοκιμεί στην Βρετανία.

Μια μελέτη του Queen Mary University of London όμως ήρθε να αποκαταστήσει την υστεροφημία του γίγαντα της ροκ τουλάχιστον στο ζήτημα των παπαγάλων.

«Η εξάπλωση των Parakeet στην Βρετανία δεν έχει καμία σχέση με μουσικούς, ηθοποιούς ή καλλιτέχνες. Έχει να κάνει καθαρά με επαναλαμβανόμενες ενέργειες απελευθέρωσης του συγκεκριμένου είδους από οικολογικές οργανώσεις», δήλωσε στους Times ο επικεφαλής της έρευνας Στίβεν Λε Κομπέρ.

Καλό είναι να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους αν και θα προτιμούσαμε ο μύθος του Χέντριξ και των παπαγάλων να ήταν πραγματικότητα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...