293
Κληρώνει σήμερα για την ανάκληση του «λουκέτο» στο πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών | Facebook

Θα πάρουν τελικά πίσω το lockdown για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 15:34
Κληρώνει σήμερα για την ανάκληση του «λουκέτο» στο πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών
|Facebook

Θα πάρουν τελικά πίσω το lockdown για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 15:34

Με την πρόσφατη απόφαση αυστηροποίησης των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έκλεισαν πριν καλά – καλά ξεκινήσουν (σ.σ. το πράσινο φως για την επανεκκίνησή τους είχε δοθεί μόλις πριν απο λίγες ημέρες). Η απόφαση όμως για το γενικό «λουκέτο» στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού φέρεται να βαίνει πλέον προς ανάκληση και πιθανότητα το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει και η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι λοιμωξιολόγοι έκλεισαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διότι μπέρδεψαν τα κρούσματα στο βόλεϊ ανδρών με το βόλεϊ γυναικών!

Προηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, μία θυελλώδης σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, όπου μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι το «λουκέτο» στα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης (ανδρών-γυναικών), χάντμπολ (ανδρών-γυναικών), βόλεϊ (γυναικών), μπάσκετ (γυναικών) και στην Football League επιβλήθηκε στη βάση λανθασμένων στοιχείων!

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, αφορμή για τη σχετική εισήγηση των Λοιμωξιολόγων (και τελικά την απόφαση για τη διακοπή των πρωταθλημάτων) αποτέλεσαν τα κρούσματα στην ομάδα βόλεϊ ανδρών της Σύρου, που λειτούργησε ως εστία μετάδοσης του ιού στο νησί, με περισσότερες από είκοσι μολύνσεις.

Ετσι, στη λογική του «πονάει πόδι, κόψει κεφάλι», αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των ανωτέρω πρωταθλημάτων.

Στη σύσκεψη όμως που έγινε την Παρασκευή, οι κ.κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς επικαλέστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία (τεστ, θετικότητα, αριθμός κρουσμάτων κλπ) για να αποδείξουν ότι η κατάσταση δεν δικαιολογούσε ένα γενικό «λουκέτο» και αφού εξέφρασαν και ένα παράπονο γιατί δεν είχαν προηγούμενη ενημέρωση, αξίωσαν την ανάκληση της απόφασης.

Και για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί, δέχθηκαν να γίνουν ακόμα αυστηρότερες οι υγειονομικές προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Στα παραλειπόμενα της απόφασης για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μία εξαίρεση: το τένις (σε όλες του τις εκδοχές) με τις «κακές γλώσσες» να μιλούν για «προσωπικό ενδιαφέρον» (βλ. παρέμβαση) συγκεκριμένου υπουργού της κυβέρνησης ώστε να μην το πάρει η… μπάλα του lockdown.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...