208
Ο Βασιλιάς Μάχα Βατζιραλόνγκορν με την επίσημη σύντροφο του Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ταϊλάνδη: στο περιθώριο η βασιλική σύντροφος

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 21:09
Ο Βασιλιάς Μάχα Βατζιραλόνγκορν με την επίσημη σύντροφο του Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ταϊλάνδη: στο περιθώριο η βασιλική σύντροφος

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 21:09

Ο Βασιλιάς της Ταΐλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν αφαίρεσε όλους τους τίτλους και τα στρατιωτικά αξιώματα που είχε απονέμει στην επίσημη βασιλική σύντροφό του, Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι. Ποιος ο λόγος; Σύμφωνα με τα ανάκτορα, η 34χρονή υποπτέραχος, πιλότος, νοσηλεύτρια και σωματοφύλακας κατηγορείται για «απιστία απέναντι στον μονάρχη»

Τον Ιούλιο, η Βονγκβατζιραπάκντι έγινε η πρώτη γυναίκα που, εδώ και ένα αιώνα, απέκτησε τον τίτλο της επίσημης βασιλικής συντρόφου. Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο, ο Βασιλιάς παντρεύτηκε την Σουτίνα Τιτζάι, στην οποία είχε δώσει τον τίτλο της Βασίλισσας τον Μάιο, μερικές μέρες πριν από την δική του στέψη.

Σε μία δισέλιδη ανακοίνωση, τα ανάκτορα χαρακτηρίζουν την Σινινάτ «φιλόδοξη» και «αγνώμονα», προσθέτοντας ότι προσπαθούσε «να ανέλθει στο ίδιο επίπεδο με τη βασίλισσα». Ακόμη, η ανακοίνωση αναφέρει πως η επίσημη βασιλική σύντροφος «συμπεριφερόταν με τρόπους που δεν αρμόζουν στον τίτλο της και «επιδεικνύει ανυπακοή απέναντι στον βασιλιά και την βασίλισσα».

Η Βονγκβατζιραπάκντι είχε επίσης προσπαθήσει να αποτρέψει, ως βασιλική σύντροφος την στέψη της Σουτίνα, προσδίδοντας έναν αέρα σαπουνόπερας στην πολιτική σκηνή της χώρας. Αλλά και η Σινινάτ, ελέγχεται επειδή δεν χρησιμοποίησε σωστά την εξουσία της, αλλά αντίθετα, έδινε εντολές εξ ονόματος του συζύγου της.

Η βασίλισσα Σουτίνα είναι η τέταρτη γυναίκα του Βασιλιά  Μάχα Βατζιραλόνγκορν, ο οποίος διαδέχτηκε τον πατέρα του στον θρόνο μετά τον θάνατο του το 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...