428
Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη το μεσημέρι της Πέμπτης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα βλέμματα στον αττικό ουρανό: Δοκιμαστικές πτήσεις μαχητικών ενόψει 25ης Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2021, 12:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/03/2021, 13:55
Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη το μεσημέρι της Πέμπτης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα βλέμματα στον αττικό ουρανό: Δοκιμαστικές πτήσεις μαχητικών ενόψει 25ης Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2021, 12:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/03/2021, 13:55

Δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από την Αττική πραγματοποίησαν στις 13.15 μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ελικόπτερα στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη σπουδαία παρέλαση της 25ης Μαρτίου που φέτος συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Για τις δοκιμαστικές διελεύσεις των μαχητικών της ΠΑ την Πέμπτη ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το ΓEA.

Εντυπωσιακές εικόνες από τις δοκιμές για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου που γίνονται αυτές τις ημέρες στον Αυλώνα, μεταφέρει και ο Βηματοδότης.

Ως γνωστόν μαζί με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 και Mirage 2000-5) στις 25 Μαρτίου θα πετάξουν αμερικανικά F-16 και γαλλικά Rafale (το τελευταίο απόκτημα της ΠΑ) καθώς και το γιγαντιαίο KC-35, το εντυπωσιακό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού της Αεροπορίας των ΗΠΑ που σταθμεύει στη Σούδα.

Την ίδια ώρα, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν σχεδόν ταυτόχρονα από τις βάσεις τους και θα πετάξουν πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις για να τιμήσουν την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Επιπρόσθετα, σε λιμάνια της επικράτειας αναμένεται να δέσουν αμερικανικά, γαλλικά, βρετανικά και ρωσικά πλοία.

«Δεν γνωρίζω εάν το αμερικανικό πολεμικό θα δέσει δίπλα από το ρωσικό (που εάν συμβεί κάτι τέτοιο το ελληνικό λιμάνι έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο), αλλά τέτοια σύναξη πολεμικών πλοίων είχε να ξαναγίνει από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Βηματοδότης.

Για πρώτη φορά, τέλος, θα παρελάσουν και ιππείς, με άλογα της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων. Συνολικά θα παρελάσουν 15 ιππείς φορώντας στολές του 1821, των βαλκανικών πολέμων και στολές από τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και σύγχρονες στολές. Θα κρατούν ιστορικές σημαίες από τους αγώνες του έθνους.

Το βράδυ της 25ης Μαρτίου στο Προεδρικό Μέγαρο, καταλήγει η ιστορική στήλη του «Βήματος»,  θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο 40 καλεσμένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και αρχηγοί κρατών (πρόεδρος Μακρόν μετά της συζύγου του, Μπριζίτ) , ένας πρίγκηπας (ο διαδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος) και μία δούκισσα (τηις Κουρνουάλης, Καμίλα Πάρκερ).

Μαζί με τον ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα ξεναγηθούν το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και  του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νέο «στολίδι» της Αθήνας, το νέο κτίριο της Εθνκής Πινακοθήκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...