360
Τσίπρας και Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπ. Εξωτερικών τον περασμένο Οκτώβριο. Οι σχέσεις τους έχουν επιδεινωθεί | Nikos Libertas / SOOC

«Σύντροφοι κόφτε το!»: Στα άκρα η σύγκρουση Κοτζιά – Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 14:24
Τσίπρας και Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπ. Εξωτερικών τον περασμένο Οκτώβριο. Οι σχέσεις τους έχουν επιδεινωθεί
| Nikos Libertas / SOOC

«Σύντροφοι κόφτε το!»: Στα άκρα η σύγκρουση Κοτζιά – Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 14:24

Αν η ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ την Τετάρτη στρεφόταν απλώς κατά των «παρεών» στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μαξίμου, για να αιτιολογήσει τη ρήξη, ύστερα από οκτώ χρόνια συμμαχίας, ανάμεσα στην πολιτική κίνηση του Νίκου Κοτζιά και στην Κουμουνδουρου, οι αναφορές του ίδιου του πρώην υπουργού Εξωτερικών προς τον Αλέξη Τσίπρα έδωσαν χαρακτήρα προσωπικής σύγκρουσης.

Ο κ. Κοτζιάς προέβη σε δύο αναρτήσεις το τελευταίο 24ωρο και εγκάλεσε προσωπικά τον Πρωθυπουργό καθώς μερικούς συντρόφους του που ωστόσο δεν τους κατονομάζει. Ως γνωστόν το ΠΡΑΤΤΩ ανακοίνωσε (εδώ) ότι δεν θα κατέλθει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και κάλεσε τους υποστηρικτές του σε ψήφο κατά συνείδηση.

Η απάντηση της Κουμουνδούρου ήταν κατ’ αρχάς η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων στα οποία σε μια επίδειξη πυγμής συμπεριέλαβε τόσο τον Νίκο Τόσκα (στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών) όσο και τη Γεωργία Γεννιά (στην Α’ Πειραιώς), στελέχη του ΠΡΑΤΤΩ. Ακολούθησε όμως και μια διαρροή μέσω δημοσιογράφων ότι η αιτία της ρήξης ήταν η «απαίτηση» του κ. Κοτζιά να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως είχε συμβεί και το 2015.

Με μια πρώτη ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Κοτζιάς κάλεσε προσωπικά τον κ. Τσίπρα, κολλητό του μέχρι και πριν από έναν χρόνο όταν μαζί έχτισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, για ποιον λόγο αρνήθηκε υποψηφιότητα του Σάββα Σαπαλίδη, προέδρου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, καθώς κατά την άποψή του είναι «ο ικανότερος μαχητής και πιο σταθερός υποστηρικτής σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ακολούθησε και δεύτερη ανάρτηση το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο πρώην υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι Αριστερά. Ούτε και το να λες “καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω”». Αρνήθηκε δε κατηγορηματικά ότι ζήτησε θέση στο Επικρατείας αλλά σημείωσε και πως αυτή τη φορά «ουδείς του πρότεινε οτιδήποτε» –μια έμμεση αιχμή για την αλλαγή στάσης του κ. Τσίπρα προς το πρόσωπό του.

«Σύντροφοι κόφτε το» ήταν η αυστηρή προειδοποίησή του.

 

Οι αναρτήσεις του κ. Κοτζιά έρχονται να επιβεβαιώσουν την οριστική ρήξη του με τον κ. Τσίπρα. Ωστόσο από το περιβάλλον του κ. Κοτζιά διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σύμπραξή του με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη ή την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...