270
Ο 36χρονος ηθοποιός στο αστυνομικό τμήμα του Σικάγο | Reuters

Συνελήφθη ο ηθοποιός που σκηνοθέτησε ρατσιστική επίθεση εναντίον του

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 22:42
Ο 36χρονος ηθοποιός στο αστυνομικό τμήμα του Σικάγο
|Reuters

Συνελήφθη ο ηθοποιός που σκηνοθέτησε ρατσιστική επίθεση εναντίον του

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 22:42

Ο ηθοποιός Τζάσι Σμολέτ, γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη γνωστή σειρά «Empire» του FOX, συνελήφθη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια για το κακούργημα της ψευδούς καταγγελίας ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής και ομοφοβικής βίας από δυο αγνώστους σε δρόμο του Σικάγο.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σικάγο δηλώνοντας ότι ο Σμολέτ σκηνοθέτησε την επίθεση ενώ τα δυο άτομα που ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκαν ήταν ο προσωπικός του γυμναστής και κάποιος συνεργάτης από το «Empire». Και οι δυο έχουν συλληφθεί. Ο ηθοποιός έστησε το συμβάν γιατί ήταν δυσαρεστημένος με το κασέ του στη σειρά και ήθελε να προωθήσει την καριέρα του. Μάλιστα πλήρωσε 3.500 δολάρια για την υποτιθέμενη επίθεση εναντίον του.

Τώρα ο Σμoλέτ κινδυνεύει να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ενώ η εγγύηση μπορεί να αγγίξει έως και τα 25.000 δολάρια.

Να θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν στις 29 Ιανουαρίου όταν ο ηθοποιός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζοντας ότι έπεσα θύμα επίθεσης από δυο άνδρες. Στην καταγγελία του δήλωσε ότι οι δυο άγνωστοι του επιτέθηκαν φραστικά με ρατσιστικές και ομοφοβικές βρισιές, κατόπιν έδεσαν ένα σκοινί γύρω από τον λαιμό του και τον περιέλουσαν με χλωρίνη. Με βάση τα όσα ανέφερε τότε ο Σμoλέτ η επίθεση θεωρήθηκε «έγκλημα μίσους», το οποίο τιμωρείται αυστηρά στις Η.Π.Α.

Ωστόσο, καθώς οι έρευνες της αστυνομίας για το περιστατικό προχωρούσαν, διαπιστώθηκαν κενά και ασάφειες στην ιστορία του ηθοποιού και οδήγησαν τις Αρχές στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η αστυνομία συνέλαβε ένα ζευγάρι Νιγηριανών κομπάρσων του «Empire» που θεωρεί ότι πληρώθηκαν από τον Σμόλετ για να «στήσουν» την επίθεση.

Μέχρι στιγμής οι Twentieth Century Fox Television και Fox Entertainment δεν επιθυμούν να κάνουν κανένα σχόλιο σχετικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...