280
Η εικόνα από το «Eλ. Βενιζέλος» τη νύχτα της 10ης Νοεμβρίου. Διακρίνεται ένα από τα αεροπλάνα της της Emirates που «καθήλωσαν» οι Αρχές στο πλαίσιο των ερευνών | Stringer / SOOC

Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2022, 22:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/11/2022, 01:33
Η εικόνα από το «Eλ. Βενιζέλος» τη νύχτα της 10ης Νοεμβρίου. Διακρίνεται ένα από τα αεροπλάνα της της Emirates που «καθήλωσαν» οι Αρχές στο πλαίσιο των ερευνών
|Stringer / SOOC

Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2022, 22:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/11/2022, 01:33

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ της Πέμπτης στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» μετά από πληροφορία των αμερικανικών Αρχών για «ύποπτο άτομο» που πιθανόν να έχει επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates, η μία για Ντουμπάι και η άλλη για Νέα Υόρκη.

Αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία απογείωσης της πτήσης για Ντουμπάι και το αεροπλάνο επέστρεψε στο σταθμό. Οι Αρχές έλεγξαν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ λίγο μετά τις δέκα.

Η πτήση προς Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και έτσι δόθηκε εντολή στον πιλότο να επιστρέψει στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ άμεσα απογειώθηκαν 2 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνόδευσαν το αεροπλάνο της Emirates.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, η πτήση προς Νέα Υόρκη είχε μόλις προσγειωθεί εκείνη την ώρα, οπότε και αναμενόταν να ξεκινήσει ο έλεγχος των επιβατών.

Βίντεο από τις έρευνες των αρχών στα δύο αεροπλάνα έκαναν τον γύρο των social media:

 

Τη λήξη του συναγερμού έκανε γνωστή με επίσημη ανακοίνωση της η Αστυνομία λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα. Στην ανακοίνωση αναφερόταν πως δεν εντοπίστηκε «το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο». Ειδικότερα, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...