214
Ουρές έξω από εξεταστικό κέντρο για τον κορονοϊό στην Τσινγκτάο, την Δευτέρα | cnsphoto via REUTERS

Συναγερμός στην Κίνα: Εννέα εκατ. κάτοικοι της Τσινγκτάο θα ελεγχθούν για κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 19:02
Ουρές έξω από εξεταστικό κέντρο για τον κορονοϊό στην Τσινγκτάο, την Δευτέρα
|cnsphoto via REUTERS

Συναγερμός στην Κίνα: Εννέα εκατ. κάτοικοι της Τσινγκτάο θα ελεγχθούν για κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 19:02

Στην Κίνα άρχισε τη Δευτέρα μαζική εκστρατεία εξέτασης για κορονοϊό και των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης Τσινγκντάο μετά τον εντοπισμό… έξι κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Μπορεί τα έξι κρούσματα να ακούγονται πολύ λίγα σε μία πόλη λίγο μικρότερη από την Ελλάδα σε πληθυσμό, όμως οι Κινέζοι δεν.. αστειεύονται, καθώς είναι τα πρώτα μη εισαγόμενα, που εντοπίζονται εδώ και πολλούς μήνες.

Οι αρχές ανησυχούν ότι απειλείται αναζωπύρωση της πανδημίας, στη χώρα από όπου ξεκίνησε ο παγκόσμιος εφιάλτης, στο τέλος του 2019.

Σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές, όλοι οι άνθρωποι που μολύνθηκαν μοιάζουν να έχουν κάποια σύνδεση με θωρακολογικό νοσοκομείο στην πόλη όπου προσφέρονται φροντίδες σε ασθενείς με την COVID-19. Ωστόσο, για την ώρα η εστία δεν έχει προσδιοριστεί.

Προς το παρόν, έγιναν έλεγχοι για τον ιό σε περίπου 143.000 ανθρώπους για να εντοπιστεί η αλυσίδα μετάδοσης.

Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μαζικά τεστ σε πέντε περιφέρειες της Τσινγκντάο (γνωστή για την ομώνυμη μπύρα) που θα έχουν ολοκληρωθεί «σε λιγότερες από τρεις ημέρες» και στο σύνολο της πόλης «σε λιγότερες από πέντε ημέρες».

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι στην πόλη έσπευσαν 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα, που ήταν ημέρες διακοπών για τους Κινέζους.

Παρόμοιοι μαζικοί έλεγχοι είχαν γίνει και στη Γουχάν, σε 11 εκατομμύρια κατοίκους, τον Μάιο, μέσα σε 10 ημέρες σε εκατοντάδες εξεταστικά κέντρα με χιλιάδες άτομα προσωπικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...