328
Ο Κιμ Γιογκ Ουν, συγκινημένος, στο βήμα | YouTube

Οταν έκλαψε ο δικτάτορας: Συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από τον λαό ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 17:04
Ο Κιμ Γιογκ Ουν, συγκινημένος, στο βήμα
|YouTube

Οταν έκλαψε ο δικτάτορας: Συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από τον λαό ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 17:04

Σπάνιο ήταν το θέαμα στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση του Σαββάτου, με την οποία η Βόρεια Κορέα γιόρτασε την 75η επέτειο από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος.

Κι αυτό όχι γιατί η Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, όπως εκτίμησαν δυτικοί αναλυτές, αλλά επειδή ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δάκρυσε κατά την ομιλία του και ζήτησε συγγνώμη από τον λαό, γιατί δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις προσδοκίες του και να βελτιώσει τις συνθήκες της καθημερινότητάς του, όπως είπε.

Οι αναλυτές είπαν ότι αυτή ήταν ένδειξη της τεράστιας πίεσης που δέχεται ο Κιμ, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχουν δημιουργήσει οι διεθνείς οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας, η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές του τελευταίου έτους.

Ο Κιμ ευχαρίστησε τον στρατό επειδή βοήθησε τη χώρα να ανασυγκροτηθεί μετά τις καταστροφικές καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι, ενώ επαίνεσε και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να αποφευχθεί έκρηξη των κρουσμάτων της Covid-19.

Δηλώνοντας «ευγνώμων», επειδή, όπως είπε, κανένας Βορειοκορεάτης δεν προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, υποστήριξε ότι η πανδημία της Covid-19 «δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό». Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί και «οι λαοί των δύο Κορεών θα ενώσουν ξανά τα χέρια».

«Οι άνθρωποί μας έχουν εμπιστοσύνη σε μένα, που φτάνει ψηλά όσο ο ουρανός και βαθιά όσο η θάλασσα, αλλά δεν κατάφερα να ανταποκριθώ πάντα ικανοποιητικά. Λυπάμαι και ντρέπομαι πραγματικά για αυτό», είπε.

Αναφερόμενος στον παππού και τον πατέρα του –τους δύο προηγούμενους ηγέτες της Βόρειας Κορέας– ο Κιμ συνέχισε: «Παρόλο που μου έχει ανατεθεί η σημαντική ευθύνη να ηγηθώ αυτής της χώρας, υποστηρίζοντας τον σκοπό των μεγάλων συντρόφων Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ, οι προσπάθειές μου και η αφοσίωσή μου δεν ήταν αρκετές για να απαλλάξουν τους ανθρώπους μας από τις δυσκολίες στη ζωή τους».

Η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει να ενισχύει τον στρατό της, τόνισε. «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στρατό μας, για λόγους αυτοάμυνας και αποτροπής», τόνισε ο Κιμ, που απέφυγε να μιλήσει αρνητικά για την Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...