278
Φωτογραφία από την αποβίβαση επιβατών του HSC Super Εxpress |

Συναγερμός στη Ραφήνα για κρούσματα σε πλοίο από την Ιο – 14 επιβεβαιωμένα

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 10:12
Φωτογραφία από την αποβίβαση επιβατών του HSC Super Εxpress
|

Συναγερμός στη Ραφήνα για κρούσματα σε πλοίο από την Ιο – 14 επιβεβαιωμένα

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 10:12

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στη Ραφήνα κατά τον κατάπλου του πλοίου Super Express προερχόμενου από την Ιο, εξαιτίας δεκάδων ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των επιβατών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα κρούσματα ήταν κυρίως έφηβοι που είχαν ταξιδέψει στην Ιο αμέσως μετά το τέλος των Πανελληνίων.

Επιβεβαιώνοντας την κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών, ο υπουργός Υγείας, Βαίλης Κικίλιας, μίλησε για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ιο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη.

Το γκρουπ των νεαρών (πάνω από 70 άτομα) , με το που έφθασε το Super Express στο λιμάνι της Ραφήνας, υποβλήθηκε σε rapid test από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που ήταν έτοιμο σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Με την ολοκλήρωση των τεστ, έγινε σύσταση σε όλους να μπουν σε προληπτική καραντίνα.

«Δυστυχώς από την πρώτη ημέρα άρχισαν τα κρούσματα στα παιδιά ηλικίας 18 ετών με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά. Χθες αναχώρησε το τελευταίο γκρουπ με τα ύποπτα κρούσματα, ενώ τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στο νησί, μεταφέρθηκαν στα ξενοδοχεία καραντίνας, μαζί με τις στενές επαφές τους», δήλωσε ο δήμαρχος της Ιου Γκίκας Γκίκας.

«Ευτυχώς», τόνισε, « ο ιός δεν εισχώρησε στον μόνιμο πληθυσμό, καθώς το 90% των κατοίκων έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19», καταδεικνύοντας έτσι πόσο σημαντικός και κρίσιμος για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι ο εμβολιασμός των πολιτών -και δη των κατοίκων των νησιών με την Επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία-  κατά της Covid-19.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα. Εκτελούσε το δρομολόγιο από Σαντορίνη, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο.

Αφού απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο, το Super Express αναχώρησε την Πέμπτη για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...