217
Δομή υγείας στο ΚΥΤ Μόριας | ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Συναγερμός για τα κρούσματα κορονοϊού στη Μόρια – Σε καραντίνα και άλλες δομές

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 09:27
Δομή υγείας στο ΚΥΤ Μόριας
|ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Συναγερμός για τα κρούσματα κορονοϊού στη Μόρια – Σε καραντίνα και άλλες δομές

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 09:27

Τουλάχιστον 17 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου, ενώ οι Αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα και σε άλλες δομές.

Την περασμένη εβδομάδα είχε εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα σε έναν Σομαλό που είχε ταξιδέψει και στην Αθήνα και είχε επιστρέψει στο νησί.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε το stonisi.gr, συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν το τριήμερο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο ελέγχους μεταξύ 2000 διαμενόντων στο ΚΥΤ της Μόριας. Ως τη Δευτέρα είχαμε τουλάχιστον 17 θετικά δείγματα από τα 1.600 που ελήφθησαν.

Σε δηλώσεις του στο Mega, o πρόεδρος Κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης επισήμανε ότι σχετικοί έλεγχοι γίνονται και εκτός του ΚΥΤ, στο οποίο, όπως πρόσθεσε, σε γενικές γραμμές ακολουθούνται οι απαραίτητοι κανόνες για τη χρήση μάσκας. Δεν λείπουν ωστόσο και οι περιπτώσεις προσφύγων και μεταναστών που δεν τη χρησιμοποιούν, ανέφερε ο κοινοτάρχης.

Οι προσφυγικές δομές είναι από τις μόνιμες πηγές ανησυχίας για τις Αρχές, λόγω των συνθηκών και του συνωστισμού που επικρατούν σε αυτές, οι οποίες ευνοούν τη διάδοση του κορονοϊού.

Επιπλέον είναι δύσκολη η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την απομόνωσή τους.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έθεσε τις τελευταίες ημέρες σε καραντίνα τις δομές φιλοξενίας στο Σχιστό, τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα, ενώ συναγερμός είχε σημάνει και για τη δομή στη Ριτσώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...