242
Πυροσβέστες σε μέτωπο στο Αλπάιν της Καλιφόρνιας | Reuters

Στάχτη έκταση όσο η Κρήτη έχει γίνει στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 08:49
Πυροσβέστες σε μέτωπο στο Αλπάιν της Καλιφόρνιας
|Reuters

Στάχτη έκταση όσο η Κρήτη έχει γίνει στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 08:49

Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει μέσα στο 2020 πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Καλιφόρνια, μια έκταση περίπου όσο η Κρήτη, αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανέφεραν τη Δευτέρα οι τοπικές πυροσβεστικές αρχές.

Πρόκειται για καταστροφή σε κλίμακα που έχουμε να δούμε από το 1987, τονίζουν, ενώ επισήμαναν ότι ακόμα απέχουμε πολύ από το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Πέρα από τις καμένες εκτάσεις, καταγράφονται οκτώ θάνατοι και καταστροφές σε περισσότερα από 3.300 κτίσματα, πολλά από τα οποία κατοικίες. Πέντε κομητείες έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πυρκαγιών.

Μία από τις περιπτώσεις που τα αμερικανικά Μέσα πρόβαλαν ιδιαίτερα είναι η φωτιά στο Ελ Ντοράντο, η οποία ξεκίνησε από ένα πάρτι αποκάλυψης φύλου, όπου οι γονείς ανακοινώνουν σε συγγενείς και φίλους το φύλο του παιδιού με ευφάνταστους τρόπους και πυροτεχνήματα. Από ένα τέτοιο πάρτι και ένα καπνογόνο ξεκίνησε μια φωτιά που έχει κάψει 28.000 στρέμματα.

Το μεγαλύτερο μέτωπο των τελευταίων ημερών είναι αυτό στα όρη Σιέρα, το οποίο από την περασμένη Παρασκευή έχει κάψει πάνω από 300.000 στρέμματα.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα το Σάββατο για να ξεφύγουν από ένα επικίνδυνο μέτωπο κοντά στο Φρέσνο. Σε άλλη μία περίπτωση, χρειάστηκε η εκκένωση ενός χωριού, ενώ απομακρύνθηκε το προσωπικό ενός αστεροσκοπείου, γράφει το BBC.

Και μέσα σε όλα αυτά, η Καλιφόρνια έχει να αντιμετωπίσει ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες που έφτασαν την Κυριακή ακόμη και τους 49,4 βαθμούς Κελσίου, ρεκόρ όλων των εποχών για την κομητεία του Λος Αντζελες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...