223
Ο Ρότζερ Στόουν κρίθηκε ένοχος για επτά αδικήματα | Reuters

Σύμβουλος του Τραμπ καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 20:15
Ο Ρότζερ Στόουν κρίθηκε ένοχος για επτά αδικήματα
|Reuters

Σύμβουλος του Τραμπ καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 20:15

Ποινή φυλάκισης 40 μηνών επιβλήθηκε στον στενό σύμμαχο του Ντόναλντ Τραμπ και επί σειρά ετών σύμμαχό του, Ρότζερ Στόουν.

Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα στις ΗΠΑ, ο Ρότζερ Στόουν έχει πολλές φορές κατηγορηθεί για τις μεθοδεύσεις και τις ραδιουργίες του, εδώ και 50 χρόνια στην πολιτική ζωή.

Και παρότι ο ίδιος ουδέποτε έχει διστάσει να παραδεχθεί τις δόλιες μεθόδους, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την τσιμπίδα του νόμου.

Ο Ρότζερ Στόουν, ένα από τα πλέον ικανά πρόσωπα στη δημιουργία αντιπαραθέσεων -άλλωστε ο ίδιος δεν διστάζει να αυτοαποκαλείται «απατεώνας», όπως καταγράφει και το γνωστό ντοκιμαντέρ του Netflix- κρίθηκε ένοχος για επτά αδικήματα, ανάμεσά τους η παρακώλυση δικαιοσύνης και ο εκφοβισμός μάρτυρα.

Εξηγώντας την ποινή, η δικαστής Έιμι Μπέρμαν Τζάκσον ανέφερε ότι ο Ρότζερ Στόουν ενεπλάκη σε αφόρητη, απειλητική και εκφοβιστική συμπεριφορά απέναντί της».

Ο Στόουν είναι ο έκτος κατά σειρά σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου που καταδικάζεται σε ποινική υπόθεση, ως αποτέλεσμα της έρευνας του Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ μάλλον δεν δείχνει ιδιαίτερα διατεθειμένος να αφήσει ακάλυπτο τον σύμβουλό του, καθώς έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να του αποδώσει χάρη.

Από την πλευρά του, ο Στόουν, που είναι και ο νεότερος άνθρωπος που κλήθηκε να καταθέσει στο ένορκο δικαστικό συμβούλιο του Γουότεργκέιτ, έχει πει ότι η δίωξη εις βάρος του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...