257
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συμβασιούχος σταθμάρχης: «Δεν έχω ευθύνη – Εχω να κοιμηθώ δύο εβδομάδες»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 22:44
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συμβασιούχος σταθμάρχης: «Δεν έχω ευθύνη – Εχω να κοιμηθώ δύο εβδομάδες»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 22:44

Την πόρτα του εφέτη ανακριτή πέρασαν την Παρασκευή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ –ο οποίος φέρεται να έβαλε βάρδια μόνο του τον 59χρονο υπάλληλο που προφυλακίστηκε,  ενώ δεν είχε την κατάλληλη εμπειρία– και οι δύο σταθμάρχες στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

«Ηταν πάντοτε στη διάθεση των αρχών. Εχει καταθέσει και προανακριτικά και ανακριτικά ως μάρτυρας. Και φυσικά όλες οι εξηγήσεις του θα τεθούν αναλυτικά και με απολογητικό υπόμνημα», δήλωσε ο δικηγόρος του επιθεωρητή του ΟΣΕ Γιάννης Γλύκας.

Την πόρτα του εφέτη ανακριτή πέρασε και ο παλαιότερος σταθμάρχης. Ο Π.Κ. είναι εκείνος που το μοιραίο βράδυ αποχώρησε πριν τελειώσει η βάρδια του, σύμφωνα με το star.gr. Καλείται να απαντήσει γιατί έφυγε νωρίτερα και ποιος διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα στο βιβλίο βαρδιών.

«Λάβαμε προθεσμία προκειμένου να μελετήσουμε τη δικογραφία και να έρθουμε να απολογηθούμε» είπε ο δικηγόρος του.

«Θα τα πούμε όλα όταν τελειώσουμε με την απολογία», σημείωσε ο ίδιος.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης που αμειβόταν με μπλοκάκι και αντιμετωπίζει κι εκείνος κακουργηματικές κατηγορίες, υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι έφυγε κανονικά στην ώρα του, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο.

«Είμαι συντετριμμένος, έχω να κοιμηθώ δύο εβδομάδες. Δε θεωρώ ότι έχω ευθύνη για την τραγωδία», είπε ο συμβασιούχος σταθμάρχης Χ.Π..

Οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έμειναν περίπου για μισή ώρα ο καθένας στο γραφείο του εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους ήταν απαραίτητη η πολυήμερη προθεσμία καθώς όπως είπαν προστίθενται συνεχώς νέα στοιχεία στη δικογραφία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...