392
Μητσοτάκης και Βέμπερ στη συνάντηση της ΚΟ της ΕΛΚ (Study Days του EPP Group) στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο του 2022 | INTIMEnews

Στην Αθήνα οι ηγέτες του ΕΛΚ για τη στρατηγική της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 09:24
Μητσοτάκης και Βέμπερ στη συνάντηση της ΚΟ της ΕΛΚ (Study Days του EPP Group) στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο του 2022
|INTIMEnews

Στην Αθήνα οι ηγέτες του ΕΛΚ για τη στρατηγική της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 09:24

Το προφίλ της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη και η στρατηγική που θα ακολουθήσει ενόψει κρίσιμων πολιτικών και εκλογικών μαχών την επόμενη διετία θα βρεθούν στην ατζέντα του ΕPP Leaders Retreat, που συγκεντρώνει στην Αθήνα (την Παρασκευή και το Σάββατο) είκοσι ηγέτες και αρχηγούς κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Τις εργασίες του ΕPP Leaders Retreat θα ανοίξουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, σε μία επανάληψη της αντίστοιχης κοινής τους παρουσίας στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2019, με αφορμη την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές που ακολούθησαν.

Το παρών θα δώσουν επίσης η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα – αμφότερες υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Ενόψει της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές, αλλά και μιας σειράς από εθνικές εκλογές σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, οι ηγέτες του ΕΛΚ πρόκειται να αναζητήσουν μια κοινή προσέγγιση σε διάφορα σημαντικά ζητήματα στρατηγικής σημασίας, αλλά και να συμφωνήσουν ως προς το προφίλ που πρέπει να διατηρήσει η Κεντροδεξιά στην Ευρώπη

Το ΕPP Leaders Retreat, ένα κλειστό διήμερο brainstorming που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Μάνφρεντ Βέμπερ και του γενικού γραμματέα του ΕΛΚ Θανάση Μπακόλα, θα ανοίξουν ο πρόεδρος του ΕΛΚ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, δίνοντας το στίγμα για την επόμενη πολιτική περίοδο. Σε αυτήν ο στόχος είναι η αλληλοϋποστήριξη και η συνένωση δυνάμεων της κεντροδεξιάς ενόψει των σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων του 2023 – στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Φινλανδία – και των ευρωεκλογών του 2024.

Η παρουσία των ηγετών και της προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα μόνο τυχαία δεν είναι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φέρνει προτάσεις μόνο στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και στο τραπέζι του ΕΛΚ, όπου η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά φιλοδοξεί να διατηρήσει και να αυξήσει δυνάμεις ενόψει της μάχης του 2024.

Το «παρών» θα δώσουν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ΕΛΚ Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Kλάους Γιοχάνις, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, οι πρωθυπουργοί της Κροατίας Aντρέι Πλένκοβιτς και της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ, o καγκελάριος της Αυστρίας Kαρλ Νεχάμερ και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι.

H συνάντηση, σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και χωρίς τους χρονικούς περιορισμούς των συνηθισμένων Συνόδων του ΕΛΚ, που είθισται να προηγούνται των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων, θα δώσει την ευκαιρία για πιο ουσιαστικές συζητήσεις μεταξύ ηγετών και αρχηγών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...