250
Ο Νίκος Δένδιας στο τελευταίο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων | INTIMEnews

Στην Αρμενία ο Δένδιας – Ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου του ΟΑΣΕ για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 13:04
Ο Νίκος Δένδιας στο τελευταίο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων
|INTIMEnews

Στην Αρμενία ο Δένδιας – Ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου του ΟΑΣΕ για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 13:04

Την έκτακτη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ για την ένοπλη σύρραξη Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ζήτησε με επιστολή του προς την αλβανική προεδρία του Οργανισμού, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Ο κ. Δένδιας θα έχει και νέα επικοινωνία με τον ομόλογό του της Αρμενίας, ενώ επίκειται προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Γερεβάν.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται ότι η κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει σοβαρές επιπτώσεις στην περιφερειακή σταθερότητα, άποψη που υπογραμμίστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη.

H ελληνική πρωτοβουλία αποσκοπεί στη διεξαγωγή συζήτησης στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή των δύο εμπλεκόμενων μερών και την εξέταση κάθε δυνατού τρόπου για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Στόχος παραμένει η επείγουσα επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ για την ειρηνική επίλυση της διαφοράς.

Η ανωτέρω επιστολή σχετίζεται με την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει στις προσπάθειες για την άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης. Ετοιμότητα που εκφράστηκε και από τον κ. Δένδια, προς τον αρμένιο ομόλογό του Ζονράμπ Μνατσακανιάν σε πρόσφατη τηλεφωνική τους συνομιλία.

Την Πέμπτη θα υπάρξει και νέα επικοινωνία των δύο ΥΠΕΞ μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η Ελλάδα είναι πεπεισμένη ότι η επίλυση της κρίσης είναι δυνατή μόνο με ειρηνικά μέσα, μέσω διαπραγματεύσεων και όχι διά των όπλων. Στο ίδιο πλαίσιο, «αποδοκιμάζει κάθε παρέμβαση τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου, με την οποία καλείται επίσης η Τουρκία «να απόσχει από ενέργειες και δηλώσεις που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...