447
Επανεκκίνηση με το ηλιοβασίλεμα της Οίας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Reuters/CreativeProtagon

Στη Σαντορίνη το Σάββατο ο Μητσοτάκης για το άνοιγμα του τουρισμού

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 13:28
Επανεκκίνηση με το ηλιοβασίλεμα της Οίας
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Reuters/CreativeProtagon

Στη Σαντορίνη το Σάββατο ο Μητσοτάκης για το άνοιγμα του τουρισμού

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 13:28

Από τη Σαντορίνη θα σημάνει η επίσημη έναρξη της φετινής ιδιαίτερης τουριστικής περιόδου.

Οπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί το Σάββατο 13 Ιουνίου στη Θήρα, σε μία συμβολική επίσκεψη για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επανέλαβε στο μπρίφινγκ της Τρίτης ότι η υγεία και η ασφάλεια για όλους –για τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και τους επισκέπτες– αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα.

«Δεν υπάρχει –και δεν πρόκειται να υπάρξει– καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει όπου και όποτε χρειαστεί», διεμήνυσε ο κ. Πέτσας για να προσθέσει:

«Ξέρουμε όλοι –και θέλουμε να το ξέρουν και οι επισκέπτες μας– ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ίδιο με το περσινό. Θα συνδυάζει τη λογική που επιβάλλουν οι καιροί με το αίσθημα της ευτυχίας. Και αυτό το μήνυμα στέλνουμε στον κόσμο με την καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό και το ελληνικό καλοκαίρι».

Μέχρι τις 15 Ιουνίου, σημείωσε, εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε καθολικά τεστ για όλες τις πτήσεις.

Σε 1.300 τεστ διαφόρων πτήσεων από το εξωτερικό εντοπίστηκαν 30 κρούσματα, με τον κρατικό μηχανισμό να παραμένει σε εγρήγορση μέχρι το επόμενο μεγάλο βήμα, που είναι το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων και των πυλών της χώρας στους τουρίστες.

Από τις 15 Ιουνίου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  θα υποδεχόμαστε τουρίστες από αεροδρόμια που βρίσκονται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Από την ίδια μέρα, πέρα από το αεροδρόμιο της Αθήνας, αρχίζουν ξανά οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

«Συνεχίζουμε στον δρόμο για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, ακολουθώντας τον ίδιο γνώμονα που μας έφερε έως εδώ: Αμυνα στην πανδημία και επίθεση στην οικονομία», ήταν το σύνθημα που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσα έγιναν στη Μύκονο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οπως επεσήμανε, δεν ήταν μόνο το πρόστιμο και οι κυρώσεις στο «Alemagou» αλλά και η διενέργεια 259 ελέγχων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατέγραψαν 54 παραβάσεις και επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.600 ευρώ.

Για το ολοκληρωμένο σχέδιο θωράκισης του τουρισμού από πιθανά εισαγόμενα κρούσματα του κορονοϊού, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στις λεπτομερείς ανακοινώσεις που θα γίνουν τα επόμενα 24ωρα από το υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα παρέμβει στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ την Παρασκευή θα επανέλθει στο κοινοβούλιο για να απαντήσει  στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...