322
|

Μύκονος: Δεν πέφτει λουκέτο τελικά στα μαγαζιά

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 11:08

Μύκονος: Δεν πέφτει λουκέτο τελικά στα μαγαζιά

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2020, 11:08

Το δίμηνο λουκέτο στο «Αlemagou» (μέχρι τις αρχές Αυγούστου) και το χρηματικό πρόστιμο των 20.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες, για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, έφερε αναταραχή στη Μύκονο, με τους επιχειρηματίες του νησιού να λένε «καλύτερα καθόλου», παρά υπό την απειλή τέτοιων κυρώσεων.

Αν και μέχρι να ασκηθεί έφεση κατά τη νόμιμη διαδικασία το «Αlemagou» παραμένει ανοικτό, οι αντιδράσεις ήταν πολλές, καθώς οι ιδιοκτήτες των «χρυσοφόρων» κατά τα άλλα beach bars και νυχτερινών μαγαζιών στη Μύκονο θεωρούν ουσιαστικά ανέφικτη τη λειτουργία τους υπό τους νέους αυστηρούς κανόνες λόγω κορονοϊού.

«Καλύτερα να μην ανοίξουμε καθόλου», έλεγαν στις συζητήσεις που ακολούθησαν της είδησης για το κλείσιμο του Alemagou.

Το Σάββατο η συντριπτική πλειονότητα των μπαρ έμειναν κλειστά σε ένδειξη συμπαράστασης, αλλά και υπό τον φόβο μήπως έχουν την ίδια τύχη με το beach bar της Φτελιάς.

«Πώς είναι δυνατόν –ειδικά στα ανοικτά σε πρόσβαση από κάθε σημείο της παραλίας beach bars– να ελέγξουμε πόσοι μπαίνουν, πόση ώρα παραμένουν και τι καταναλώνουν στον χώρο του μαγαζιού;», σχολίαζαν μεταξύ άλλων.

Στην περίπτωση του Αlemagou ωστόσο, ένα από τα κυριότερα προβλήματα ήταν η πώληση αλκοόλ από τα μπαρ, κάτι που απαγορεύεται ρητά και χωρίς αστερίσκους.

Τελικά το σενάριο του γενικού «λουκέτου», ως μέσο αντίδρασης, εγκαταλείφθηκε και στη συνάντηση των καταστηματαρχών με εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής, αποφασίστηκε αφενός να μην κατεβάσουν ρολά εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόστιμο και το δίμηνο λουκέτο στο «Alemagou», αλλά να συστηθεί επιτροπή με λοιμωξιολόγους και επικοινωνιολόγους που θα κληθούν να (δια)χειριστούν την κατάσταση.

Αλλοι, πάλι, επισήμαιναν ότι ακόμα και αν κλείσουν (οικειοθελώς ή μη) όλα τα μαγαζιά, ο κόσμος που θέλει να διασκεδάσει στη Μύκονο θα «καταφύγει» στα αυτοσχέδια πάρτι σε βίλες του νησιού (μία μορφή διασκέδασης ιδιαίτερα διαδεδομένη, ειδικά από πέρυσι, όπου οι διοργανωτές έβαζαν μέχρι και «τσουχτερό» εισιτήριο για όσους ήθελαν να δώσουν το «παρών» στο όχι και τόσο πριβέ πάρτι).

Επιστήμονες, πάντως, όπως ο καθηγητής Βατόπουλος (εδώ), προειδοποιούν ότι φαινόμενα τύπου Alemagou θα οδηγήσουν σε οδυνηρό πισωγύρισμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...