300
|

Στη φυλακή οι τρεις αντιεξουσιαστές για τα γκαζάκια στο Ιδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2022, 14:52

Στη φυλακή οι τρεις αντιεξουσιαστές για τα γκαζάκια στο Ιδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2022, 14:52

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους την Παρασκευή οι τρεις κατηγορούμενοι για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με γκαζάκια, στο Ιδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο 35χρονους και μία 22χρονη, όλοι τους κατηγορούμενοι βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για μέλη της οργάνωσης «Αναρχική Δράση», με σειρά αντίστοιχων ενεργειών από το 2016.

Οι τρεις αντιεξουσιαστές κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη, από κοινού, με χρήση εκρηκτικών υλών, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή, από κοινού, εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, εμπρησμό, κατοχή, κατασκευή και προμήθεια, από κοινού, πιστολιού, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με χρήση εκρηκτικών υλών.

Oπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων– ένα πιστόλι, γεμιστήρες και φυσίγγια, υλικά που παραπέμπουν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και ρούχα και καπέλα με σήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Πιο αναλυτικά, εντοπίστηκαν δύο σακίδια με χλωριούχο κάλιο, βάρους περίπου 40 κιλών το καθένα, πλήθος κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών, tablet, μονάδων αποθήκευσης usb και εξωτερικών σκληρών δίσκων, ένα πιστόλι και δύο γεμιστήρες με 13 φυσίγγια 9mm, συσκευασία 50 φυσιγγίων 9mm, δώδεκα φυσίγγια 7,62mm για πυροβόλο όπλο, δύο δοχεία γλυκερίνης ενός λίτρου το καθένα, πλήθος συσκευασίες κεριών, γαντιών, χαρτοταινιών, δεματικών και σακούλες, συσκευασία αποτελούμενη από τρία γκαζάκια, ρούχα και καπέλα με σήματα Ελληνικής Αστυνομίας και ΕΚΑΒ.

Επίσης, βρέθηκαν πομποδέκτης, δύο πυρσοί ναυτικού τύπου και καπνογόνο, τρία δελτία ταυτότητας, για τα οποία έχει δηλωθεί απώλεια, πλαστικό δοχείο με τρία γουδοχέρια, παραφινέλαιο και εγχειρίδιο με πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία εμπρηστικών εκρηκτικών μηχανισμών με τον τίτλο «Εγχειρίδιο Άμεσης Δράσης».

Από νωρίς το πρωί και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των απολογιών των τριών αντιεξουσιαστών, έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...