168
Ο Πολέν φτάνει στον... προορισμό του, το Θέατρο Σαγιό. Στα δεξιά διακρίνεται η κορυφή του Πύργου του Αϊφελ | REUTERS/Benoit Tessier

Η μοναξιά του σχοινοβάτη πάνω από τον Σηκουάνα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2021, 22:26
Ο Πολέν φτάνει στον... προορισμό του, το Θέατρο Σαγιό. Στα δεξιά διακρίνεται η κορυφή του Πύργου του Αϊφελ
|REUTERS/Benoit Tessier

Η μοναξιά του σχοινοβάτη πάνω από τον Σηκουάνα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2021, 22:26

Το θερμό χειροκρότημα του πλήθους και η εκπληκτική θέα σε όλο το Παρίσι ήταν η ανταμοιβή του ισορροπιστή Νατάν Πολέν, ο οποίος, το Σάββατο, κάλυψε μια απόσταση 600 μέτρων περπατώντας πάνω σε έναν ιμάντα, από τον Πύργο του Αϊφελ μέχρι την απέναντι όχθη του Σηκουάνα.

Ο 27χρονος Πολέν, σε ύψος 70 μέτρων πάνω από το έδαφος, κάποια στιγμή κάθισε και μετά ξάπλωσε στον ιμάντα ισορροπίας, προτού να ολοκληρώσει τη μισάωρη παράστασή του, φτάνοντας στο Θέατρο Σαγιό.

«Είναι πραγματικά υπέροχο να ξεκινάς από τον Πύργο του Αϊφελ. Κατά τη διάρκεια της παράστασης δεν το αισθανόμουν, πραγματικά δεν φοβήθηκα το ύψος», είπε.

Ο Πολέν χρειάστηκε να προπονηθεί επί τέσσερα χρόνια αλλά και να ξεπεράσει την υψοφοβία που είχε από παιδί για να πετύχει το κατόρθωμα αυτό.

Το 2019 ο γάλλος ισορροπιστής περπάτησε, σε ύψος 150 μέτρων, σε ένα σκοινί που συνέδεε δύο ουρανοξύστες, στη συνοικία Λα Ντεφάνς του Παρισιού, καλύπτοντας απόσταση 510 μέτρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...