623
Ελαφρά καλυμένες με χιόνι οι «Ομπρέλες» στη παραλία της Θεσσαλονίκης | Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα λόγω της «Ωκεανίδας» – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2019, 11:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/02/2019, 13:55
Ελαφρά καλυμένες με χιόνι οι «Ομπρέλες» στη παραλία της Θεσσαλονίκης
|Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα λόγω της «Ωκεανίδας» – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2019, 11:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/02/2019, 13:55

Με χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανε την εμφάνιση της η κακοκαιρία «Ωκεανίδα» στη βόρεια Ελλάδα.

Ηδη στις 10 το πρωί του Σαββάτου η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου, στην Κοζάνη στους -4 βαθμούς, στην Καστοριά στους -3 βαθμούς και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο έδειχνε 0 βαθμούς Κελσίου, νιφάδες χιονιού έπεφταν το πρωί ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Από το πρωί χιονίζει ακόμη στο Κιλκίς και τα Τρίκαλα.

Εν τω μεταξύ καθυστερήσεις στις αφίξεις των πτήσεων σημειώνονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκη.

Τέσσερις πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης έχουν ακυρωθεί από το πρωί, καθώς δεν κατέστη δυνατή η προσγείωση των αεροσκαφών λόγω των δυνατών ανέμων και της χαμηλής νέφωσης.

Επρόκειτο για πτήσεις από τη Λάρνακα, τη Νυρεμβέργη, το Βερολίνο και την Αθήνα. Λόγω της αδυναμίας προσγείωσης του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Αθήνα -Θεσσαλονίκη δεν έγινε και η αντίστοιχη προγραμματισμένη πτήση Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Ακυρώθηκαν επίσης οι πτήσεις για Καλαμάτα και για Σάμο και Σκύρο κάτι που είναι σύνηθες, επειδή εκτελούνται με μικρότερα αεροσκάφη.

Κανονικά, ωστόσο, διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης αν και στο κέντρο της πόλης παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Γενικά σε όλη τη χώρα αναμένουμε σήμερα κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολλές πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα έχουν ένταση έως 10 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες θα μείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και κατά τόπους κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές του νομού Λάρισας.

Στην περιοχή της Σπηλιάς Κισσάβου το χιόνι φτάνει τα 20 εκατοστά, ενώ παρόμοιο φαινόμενο σημειώνεται στη Καλλιπεύκη του δήμου Τεμπών, όπως και σε Μελιβοία, Καρίτσα, Σκλήθρο του δήμου Αγιάς.

Μηχανήματα των δήμων του νομού, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν όπου χρειάζεται, ενώ δεν εντοπίζονται μέχρι στιγμής προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Εντονη είναι η χιονόπτωση και στα ορεινά και ημιορεινά των δήμων Πύλης και Μετεώρων στο νομό Τρικάλων, όπου το χιόνι σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει τα 20 εκατοστά.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις μετακινήσεις των οδηγών.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει στα 20 εκατοστά. Χιονόπτωση έχουμε και στο νομό Καρδίτσας όπου το ύψος του χιονιού στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου ξεπερνά τα 20 εκατοστά. Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί.

Πού είναι κλειστοί οι δρόμοι

Στην περιοχή της Ημαθίας απαραίτητες είναι οι αλυσίδες από το 91 έως το 98 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) και από το 20 έως το 26 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου.

Στην Πέλλα με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας και στο Νομό Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων.

Χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ προβλήματα στο οδικό δίκτυο παρατηρούνται κυρίως στον νομό Φλώρινας.

Στην Καστοριά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 18ο έως 24,5ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και από το 26ο έως 46ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης). Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο Εθνικό και υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στη Φλώρινα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 6ο έως το 42ο χλμ της εθνικής οδού Φλώρινας – Καστοριάς ( μέσω Βίγλας) και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον νομό Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...