250
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός | INTIMEnews

Σγουρός για τον διαγωνισμό-πρόκληση της Δούρου: Ο αρμόδιος αντιπεριφειάρχης οφείλει να παραιτηθεί

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 18:18
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός
|INTIMEnews

Σγουρός για τον διαγωνισμό-πρόκληση της Δούρου: Ο αρμόδιος αντιπεριφειάρχης οφείλει να παραιτηθεί

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 18:18

Μία ημέρα με την αποκάλυψη της υπόθεσης με τον φωτογραφικό διαγωνισμό έργου οδοποιίας που προκήρυξε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Γιάννης Σγουρός ζήτησε την άμεση παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη επί των Οικονομικών της Περιφέρειας, καθώς και την απόσυρση της επίμαχης διακήρυξης.

Σύ μφωνα με τον κ. Σγουρό, οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, όχι μόνο δεν υπήρξαν πειστικές, αλλά αντιθέτως ενισχύουν τη βασιμότητα των ισχυρισμών περί ευθείας καταστρατήγησης του νόμου και των κοινοτικών οδηγιών, αφού παραδέχεται και ομολογεί ότι για να συμμετάσχει οικονομικός φορέας στον διαγωνισμό θα πρέπει υποχρεωτικά να συνεργαστεί με συγκεκριμένα, μετρημένα στα δάκτυλα των χεριών ασφαλτικά συγκροτήματα.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η διοίκηση Δούρου προτίθεται να διενεργήσει, με τους ίδιους προκλητικούς όρους, άλλους πέντε διαγωνισμούς, ύψους 88 εκατ. ευρώ, για έργα οδοποιίας.

Οπως υπογραμμίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης για τον επίμαχο διαγωνισμό της κυρίαςι Δούρου, δεν δόθηκε καμία εξήγηση για τα γεωγραφικά όρια που τέθηκαν, ούτε από ποια διάταξη νόμου ή κοινοτική οδηγία απορρέουν, ενώ αντίστοιχα δεν δόθηκε καμία απάντηση για το πώς είναι δυνατόν να συνδέεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών βάσει της απόστασης τη έδρας των υποψήφιων αναδόχων από την πλατεία Συντάγματος!

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σγουρός επισημαίνει το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας εκτείνεται από το Σούνιο έως το Καπανδρίτι και την παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας Θήβας, επομένως, τονίζει, η ποιότητα του υλικού δεν εξαρτάται από την απόσταση που τίθεται ως όρος, αλλά από τη θέση κατασκευής της οδού, το χρόνο μεταφοράς του υλικού και την εξωτερική θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...