388
Ορισμένοι, τονίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν «για λόγους εντυπωσιοθηρίας» τον θάνατο του ομογενούς, ισχυριζόμενοι ότι ο 35χρονος «δεν σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, αλλά εκτελέστηκε εν ψυχρώ». | Youtube

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Fake news τα περί εν ψυχρώ δολοφονίας του Κατσίφα – ερώτηση στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 15:58
Ορισμένοι, τονίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν «για λόγους εντυπωσιοθηρίας» τον θάνατο του ομογενούς, ισχυριζόμενοι ότι ο 35χρονος «δεν σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, αλλά εκτελέστηκε εν ψυχρώ».
|Youtube

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Fake news τα περί εν ψυχρώ δολοφονίας του Κατσίφα – ερώτηση στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2018, 15:58

Την άμεση παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα (υπό την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών) και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή, 14 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που καλύφθηκε το φονικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή και θύμα τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες, στηνΑλβανία.

Μεταξύ άλλων οι 14 κυβερνητικοί βουλευτές – με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη- κάνουν λόγο για ψευδή και παραπλανητικά ρεπορτάζ από αμφιβόλου αξιοπιστίας ιστοσελίδες που όμως αναπαρήχθησαν και από μεγαλύτερα μέσα, όπως το κανάλι εθνικής εμβέλειας Star.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, «διάφορες λαθρόβιες και αμφιβόλου αξιοπιστίας ιστοσελίδες» έσπευσαν να εκμεταλλευτούν «για λόγους εντυπωσιοθηρίας» τον θάνατο του ομογενούς από τα πυρά των αλβανών αστυνομικών, ισχυριζόμενες ότι ο 35χρονος «δεν σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, αλλά αντιθέτως συνελήφθη από την αλβανική αστυνομία και κατόπιν εκτελέστηκε εν ψυχρώ».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο κείμενο της ερώτησης, προκειμένου αποδείξουν τα λεγόμενά τους, οι εν λόγω ιστοσελίδες, χρησιμοποίησαν βίντεο και φωτογραφίες από μία άσχετη σύλληψη που συνέβη το 2014.

Τα συγκεκριμένα fake news όμως, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσαν αντικείμενο αναπαραγωγής και από άλλα μεγαλύτερα μέσα, όπως ο τηλεοπτικός σταθμός Star, που -όπως υπογραμμίζεται-  έχει υποπέσει σε αντίστοιχο ολίσθημα και κατά το παρελθόν, με συνέπεια να επέμβει το Εθνικό Συμβούλιο Ριαδιοτηλεόρασης.

«Αν αυτό το περιστατικό διάδοσης ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων περιοριζόταν σε περιθωριακές ιστοσελίδες, ενδεχομένως και η επίδρασή τους να ήταν αντίστοιχης σημασίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς ο εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός STAR αναπαρήγαγε αυτά τα καταφανώς ψευδή βίντεο, συμβάλλοντας με το δικό του τρόπο στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης, ειδικά σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα που άπτεται των σχέσεων της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα», τονίζεται στην ερώτηση, ενώ (όπως προαναφέρθηκε) επισημαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός μεταδίδει ψευδή ρεπορτάζ, καθώς στις 22 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, είχε μεταδώσει συνέντευξη η οποία είχε αποδειχθεί ψευδής και για την οποία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχημάτισε σχετικό φάκελο.

Οι 14 κυβερνητικοί βουλευτές καλούν τους αρμόδιους υπουργούς (Εξωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής) να προσέλθουν και να ενημερώσουν τη Βουλή για το ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβαν για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως και  για τις ενέργειες που θα προωθήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς επίσης  κατά πόσο θα αναζητηθούν ευθύνες στους ιθύνοντες του Star Channel για την άκριτη αναπαραγωγή των συγκεκριμένων ρεπορτάζ σχετικά με  τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...