209
Το Βυζαντινό Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε πάνω από 200 σημεία άφησαν λεκέδες από λάδι οι γυναίκες στο Βυζαντινό Μουσείο

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 12:48
Το Βυζαντινό Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε πάνω από 200 σημεία άφησαν λεκέδες από λάδι οι γυναίκες στο Βυζαντινό Μουσείο

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 12:48

Εκατοντάδες σημεία έχουν λεκέδες λαδιού ή είχαν αγγίξει με λαδωμένα χέρια οι δύο μυστηριώδεις γυναίκες που μπήκαν στα τέλη Ιουλίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο βανδαλίζοντας τα εκθέματα.

Οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν ειδικά κλιμάκια, σύμφωνα με την «Καθημερινή», έδειξαν ότι υπάρχουν 200 σημεία με λαδιές και δαχτυλιές πάνω σε προθήκες, εικόνες, μαρμάρινες στήλες και άλλα εκθέματα του μουσείου. Σημάδια υπάρχουν και στους τοίχους αιθουσών.

Ενδεχομένως οι γυναίκες ακούμπησαν και σε σημεία που δεν τα πιάνουν οι κάμερες.

Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Ιουλίου αλλά έγινε γνωστό 20 ημέρες αργότερα. Το υπουργείο και το Μουσείο υποστηρίζουν ότι τα εκθέματα, που ψεκάστηκαν με baby oil, δεν έχουν μόνιμες βλάβες και ότι η συντήρηση θα αποκαταστήσει τις ζημιές.

Η Ένωση Αρχαιοφυλάκων από την πλευρά της αποποιείται κάθε ευθύνη. Απέδωσε μάλιστα τον βανδαλισμό στην έλλειψη ιματιοθήκης στο Μουσείο –όπως υπάρχει στο Μουσείο Ακροπόλεως- όπου οι επισκέπτες θα αφήνουν υποχρεωτικά τσάντες και σακίδια.

Οσο για την υπουργό, υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για βανδαλισμό αλλά για «δύο γυναίκες που άπλωναν λάδι»…

«Σαν υπουργείο ερευνούμε το περιστατικό. Είχε είκοσι φύλακες, ποιος ξέρει τώρα τι έγινε… δεν είχε και πολύ κόσμο, αυτά ερευνούμε», εξήγησε ακόμη.

Μέσα σε όλα αυτά, χθες Δευτέρα η υπουργός έστειλε επιστολή στον βρετανό ομόλογό της, με την οποία ζητά την επανέναρξη του διαλόγου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...