380
Τρακτέρ στον Λευκώνα των Σερρών | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πυκνώνουν τα μπλόκα τους οι αγρότες – Πού γίνονται αποκλεισμοί

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2017, 12:40
Τρακτέρ στον Λευκώνα των Σερρών | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πυκνώνουν τα μπλόκα τους οι αγρότες – Πού γίνονται αποκλεισμοί

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2017, 12:40

Κλιμακώνουν τις επόμενες ημέρες τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες οι οποίοι σχεδιάζουν αποκλεισμούς των εθνικών οδών κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή των Σερρών θα κινηθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα ενώ ήδη από την Τετάρτη έχουν κατασκηνώσει στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

Η δύναμή τους έχει ενισχυθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι οι εντολές τους είναι να μην επιτρέψουν την κατεύθυνση των αγροτών και κτηνοτρόφων στον Προμαχώνα.

Σημειώνεται ότι βούλγαροι ευρωβουλευτές ψήφισαν θέση με την οποία ζητούν από την Κομισιόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας. Πέρυσι, κατά τη διάρκεια αντίστοιχων κινητοποιήσεων, περισσότεροι από 6.000 οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να περάσουν μέρες στα σύνορα των δύο χωρών εν αναμονή της άρσης του αποκλεισμού.

Στην Κεντρική Μακεδονία το πρώτο μπλόκο που θα στηθεί θα είναι αυτό στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι κινητοποιήσεις σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινούν σήμερα Σάββατο και θα κλιμακωθούν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χαλκιδικής τη Δευτέρα μετά τις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα στήσουν το μπλόκο τους σε περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία».

196128
Μπλόκο στη διασταύρωση για Προμαχώνα (Intime/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Στη Θεσσαλία, πιο σκληρή στάση θα αρχίσουν να κρατούν οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας.

Σήμερα Σάββατο προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης για 2 ώρες. Λίγο πριν από τον αποκλεισμό οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, όπου θα συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους ενώ αναμένουν και ενίσχυση του μπλόκου με νέα τρακτέρ από αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων.

Οι αγρότες της Καστοριάς θα στήσουν το μπλόκο τους το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αργος Ορεστικό, συγκεκριμένα στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής. Μπλόκο θα στηθεί τη Δευτέρα και στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση της Σιάτιστας.

Τέλος, πιθανόν από τη Δευτέρα, μπλόκο προγραμματίζεται να στηθεί και στην παλαιά εθνική οδό Αμυνταίου – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Αντιγόνου.

Κλειστός είναι ακόμη ο κόμβος του Αγίου Δημητρίου, στην Ιόνια Οδό. Επιπλέον, οι αγρότες συνεχίζουν να κλείνουν καθημερινά την εθνική Πατρών-Κορίνθου (6-8μ.μ.), ενώ κινητοποιήσεις γίνονται και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...