432
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διψήφιο ποσοστό στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Pulse: Στο 14% η διαφορά υπέρ της ΝΔ – Το 65% ζητεί υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 22:12
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διψήφιο ποσοστό στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Pulse: Στο 14% η διαφορά υπέρ της ΝΔ – Το 65% ζητεί υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 22:12

Η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού ομάδων του πληθυσμού οι οποίες έρχονται τακτικά σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δείχνει δημοσκόπηση η οποία αποτυπώνει και την ανησυχία των πολιτών για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Στην έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, το 65% των ερωτηθέντων είπαν ότι θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες ομάδες εργαζομένων. Ειδικότερα το 49% απάντησε «σίγουρα ναι» και το 16% «μάλλον ναι», ενώ το 19% απάντησε «σίγουρα όχι» και  το 9% «μάλλον όχι».

Ενδιαφέρον είναι ότι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τάσσεται το 71% των συνταξιούχων, ενώ ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (45%), οι επιχειρηματίες (44%) και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (34%). Οσοι έχουν κάνει μία ή και τις δύο δόσεις του εμβολίου απαντούσαν θετικά σε μεγαλύτερο ποσοστό από όσους δεν έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν.

Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι, ανεξάρτητα από το πότε θα κάνουν εμβόλιο, μειώνεται σταθερά το ποσοστό όσων δείχνουν επιφυλακτικότητα για τον εμβολιασμό. Τον περασμένο Νοέμβριο το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν ήταν 37% για να ανέβει στο 40% τον Δεκέμβριο, στο 49% τον Ιανουάριο και σήμερα να φτάνει το 72%.

Σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, το 60% δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ ή αρκετά έναντι του 19% που ανησυχεί λίγο έως καθόλου. Περισσότερο ανήσυχοι εμφανίζονται ως έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις, ενώ το 54% όσων δεν έχουν κλείσει καθόλου ραντεβού δηλώνουν ότι δεν ανησυχούν για τις μεταλλάξεις.

Τέλος σε ότι αφορά τα μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες και τους κλειστούς χώρους το 52% δηλώνει ότι, εφόσον έχει τη δυνατότητα επιλογής, θα προτιμήσει έναν κατάστημα μόνο για εμβολιασμένους χωρίς περιορισμούς.

Διατηρεί ευρύ προβάδισμα η ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,5% .

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ βρίσκεται στο 75% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 65%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα για το ποιος είναι ο  καταλληλότερος για Πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 42% έναντι 24% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 30%.

Σε άλλα ερωτήματα:

  • Το 43% εκτιμά ότι στην οικονομία τα πράγματα θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα το επόμενο εξάμηνο έναντι 27% που εκτιμούν ότι θα πάνε καλύτερα και 21% ότι θα παραμείνουν στα ίδια.
  • Επιδείνωση στον τομέα της εγκληματικότητας βλέπει το 42% έναντι του 17% που βλέπει βελτίωση και του 32% που βλέπει στασιμότητα.
  • Στο μεταναστευτικό τα ποσοστά είναι 35% για την απάντηση χειρότερα, 17% καλύτερα και 38% τα ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...