271
Το κτίριο της ρωσικής πρεσβείας, στο Ψυχικό | Intime/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πρόκληση: Η ρωσική πρεσβεία κατηγορεί την Ελλάδα για «αντιρωσική προπαγάνδα»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2022, 15:33
Το κτίριο της ρωσικής πρεσβείας, στο Ψυχικό
|Intime/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πρόκληση: Η ρωσική πρεσβεία κατηγορεί την Ελλάδα για «αντιρωσική προπαγάνδα»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2022, 15:33

Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα κάλεσε συλλήβδην τον πολιτικό κόσμο, τα ΜΜΕ, μέχρι και «διάφορους παπαγάλους» «να συνέλθουν» και να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα, μία ημέρα μετά τον βομβαρδισμό αμάχων σε χωριά γύρω από τη Μαριούπολη που προκάλεσε τον θάνατο 10 Ελλήνων.

Με μια πρωτοφανή ανάρτηση, που δεν διακρίνεται για την ψυχραιμία της, η πρεσβεία εγκαλεί όλους όσοι «δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων υπέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς». Προσθέτει ότι για αυτούς τους νεκρούς δεν έγινε στην Ελλάδα τίποτα, ούτε επίσημα διαβήματα.

Χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη για όσα έγιναν το Σάββατο, η πρεσβεία κάλεσε όσους κατηγόρησαν τη Ρωσία για όλα «να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Η ανάρτηση έχει ως εξής: «Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων υπέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...