533
| ΕΡΤ

Πού είναι κλειστά τα σχολεία λόγω «Μήδειας»

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 09:11

Πού είναι κλειστά τα σχολεία λόγω «Μήδειας»

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 09:11

Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα μείνουν πολλά σχολεία ανά την επικράτεια, οι μαθητές τους ωστόσο θα κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δυτική Μακεδονία

Στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, οι σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021. Κλειστοί θα είναι και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Ηλεία

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, με απόφαση από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο.

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο νομό της Λάρισας, με αποφάσεις των δήμων. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης της Λάρισας, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.

Ιωάννινα

Τα σχολεία σε όλο τον Νομό Ιωαννίνων, αλλά και στον ορεινό Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Αρτα, θα παραμείνουν κλειστά.

Βόλος

Κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου. Η απόφαση για τη μη λειτουργία των σχολείων αφορά όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Βόλου, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επειδή υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για τη μετακίνηση των μαθητών. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Στερεά Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία  στους περισσότερους δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του lockdown θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Κεντρική Εύβοια, ενώ με αποφάσεις της η δήμαρχος Χαλκιδέων επεκτείνει το κλείσιμο και στα ειδικά σχολεία για το επόμενο τριήμερο.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Θήβας και Λιβαδειάς. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων για αύριο, Δευτέρα, στο σύνολο των δήμων της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Λέσβος και Χίος

Με απόφαση των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Στη Χίο, με απόφαση του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Κέρκυρα

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη όλες οι βαθμίδες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη έπειτα από κοινή απόφαση που έλαβε με τους τρεις δημάρχους του νησιού.

Κλειστές και οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής στην Αττική

Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής, για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Zάκυνθος

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου κλειστές θα παραμείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη, οι σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγεία- Δημοτικά Σχολεία όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γυμνάσια – Λύκεια σε όλη την Επικράτειας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Χανιά

Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, θα μείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου. Κλειστοί έως την Τετάρτη θα μείνουν και  οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί των Δήμων Χανίων, Κισσάμου, Αποκορώνου και Πλατανιά.

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...