784
Οσο περνούσε η ώρα, πλήθαιναν τα κυκλοφοριακά προβλήματα και στο ρεύμα καθόδου της Κηφισίας | ΙΝΤΙΜΕnews

Στην Αττική η «Μήδεια», έκλεισε η Αθηνών – Λαμίας από γέφυρα Καλυφτάκη

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 08:35
Οσο περνούσε η ώρα, πλήθαιναν τα κυκλοφοριακά προβλήματα και στο ρεύμα καθόδου της Κηφισίας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στην Αττική η «Μήδεια», έκλεισε η Αθηνών – Λαμίας από γέφυρα Καλυφτάκη

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 08:35

Στην Αττική έφθασε -επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων- η «Μήδεια», με έντονη χιονόπτωση από τα ξημερώματα μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Κλειστή είναι ήδη η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τη Λαμία.

«Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί, ήδη με αναστροφή, επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα  05:30)», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Οσοι επιχειρούν να ανέβουν την Εθνική Οδό προς Βαρυμπόμπη – Αγιο Στέφανο υποχρεώνονται από την ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν αναστροφή στη γέφυρα Καλυφτάκη και να γυρίσουν ξανά προς Αθήνα. Στο σημείο δεν έλειψε ο εκνευρισμός, με οδηγούς –κυρίως εργαζόμενους και επαγγελματίες– που είχαν τοποθετημένες αλυσίδες στα οχήματά τους, να διαμαρτύρονταν γιατί δεν τους επετράπη να συνεχίσουν την πορεία τους.

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετική απόφαση της Τροχαίας, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων κατά τόπους στον αυτοκινητόδρομο και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, στο ρεύμα προς Λαμία στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη και στο ρεύμα προς Αθήνα σε διάφορα ενδιάμεσα σημεία σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική.

Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στον Α/Κ Καλυφτάκη, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα, κάτι που ισχύει αντίστοιχα και στα υπόλοιπα σημεία στο ρεύμα προς Αθήνα.

«Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί από την Τροχαία τις επόμενες ώρες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.

Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται επίσης η κίνηση στην παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας-Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Κλειστή είναι η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής.

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και από τα διόδια Καλαμακίου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Προβλήματα στην Κηφισίας

Προβλήματα παρουσιάζονταν τις τελευταίες ώρες και στην Λ. Κηφισίας, όπου παρά τις προειδοποιήσεις, οδηγοί κινούνταν χωρίς να έχουν τοποθετήσει αλυσίδες στα ΙΧ τους. Αρκετοί επίσης ήταν αυτοί που είχαν αλυσίδες, αλλά δεν γνώριζαν πώς να τις βάλουν. Προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση, η οποία επιτάθηκε από την ακινητοποίηση αρθρωτού λεωφορείου, στην κάθοδο προς Αθήνα, στο ύψος περίπου του ΚΑΤ.

Οπως επίσης έγινε γνωστό από την Αστυνομία, απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό και στη λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Απαγορεύτηκε, τέλος, και η κυκλοφορία των φορτηγών στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια στον ΗΣΑΠ

Λόγω χιονόπτωσης, πρόβλημα υπήρξε και με τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) που έφθαναν μόνο μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη».

Επί ώρες έκλεισε το τμήμα «Ειρήνη»-«Κηφισιά» (είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους σταθμούς Νερατζιώτισσα, ΚΑΤ, Μαρούσι και Κηφισιά), ωστόσο λίγο πριν τις 9.30 η κυκλοφορία των συρμών αποκαταστάθηκε.

Σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού, Σάκη Αρναούτογλου, «τα τελευταία στοιχεία θέλουν τις χιονοπτώσεις να πυκνώνουν στα βόρεια και υπερβόρεια προάστια τις επόμενες ώρες (βραδινές-νυχτερινές ώρες της Κυριακής) και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα περίπου της Δευτέρας, δίνοντας μάλιστα και αξιόλογες χιονοστρώσεις. Θα πρέπει να εξασθενήσουν προς το μεσημέρι και περίπου έως και το απόγευμα της Δευτέρας. Αναμένεται όμως να ενταθούν, αυτή τη φορά περισσότερο, χοντρικά από αργά το βράδυ της Δευτέρας και να κρατήσουν έως περίπου και το απόγευμα της Τρίτης, ενώ αρκετά πιο εξασθενημένες θα διατηρηθούν μέχρι και το ξημέρωμα της Τετάρτης για να σταματήσουν από κει και μετά».

Ειδικά «όσον αφορά στην υπόλοιπη Αττική και το κέντρο της Αθήνας, μπόρες χιονιού αναμένονται μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας. Ανοίγματα του καιρού ακόμα και με διαστήματα ηλιοφάνειας θα υπάρξουν κατά πάσα πιθανότητα από κει και μετέπειτα και περίπου μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, όμως από αργά το βράδυ της Δευτέρας προβλέπονται και πάλι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους μάλιστα πυκνές (οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν και αξιόλογη χιονόστρωση) και να κρατήσουν κατά διαστήματα έως περίπου και το απόγευμα της Τρίτης, με σταδιακή βελτίωση από κει και μετά και μικρή πιθανότητα να ξαναχιονίσει για λίγο αργά τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...