397
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ζορίζεται με την απαγόρευση του καπνίσματος στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πολάκης: «Στη Bουλή μας έχουν και καπνίζουμε σε μια στρούγκα»

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2019, 21:25
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ζορίζεται με την απαγόρευση του καπνίσματος στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πολάκης: «Στη Bουλή μας έχουν και καπνίζουμε σε μια στρούγκα»

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2019, 21:25

Είναι γνωστή η εμμονή του Παύλου Πολάκη να καπνίζει σε δημόσιους χώρους αδιαφορώντας αν ενοχλεί ή προκαλεί προβλήματα στους διπλανούς του. Είναι γνωστή και η ιδεολογικοποίηση αυτής της εμμονής του –θεωρεί ότι κάνει «αντάρτικο» ως γνήσιος Αριστερός και ότι μπαίνει έτσι στο μάτι των Δεξιών της αριστείας και των μερκελιστών και κάπου όλα θολώνουν, μέσα στην κάπνα.

Ετσι, ο κ. Πολάκης βρήκε πρέπον να διαμαρτυρηθεί στη Βουλή για τον χώρο που έχει απομείνει στο κοινοβούλιο για να καπνίζουν οι θεριακλήδες. Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί μετά και την ψήφιση του αντικαπνιστικού νόμου –μολονότι ο σχετικός νόμος υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια.

Ο κ. Πολάκης έθεσε μάλιστα θέμα… ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας χαρακτηριστικα:

«Οι μισοί της ΝΔ είναι πιο φανατικοί καπνιστές από εμένα και καπνίζουμε σε ένα πράγμα που είναι σαν στρούγκα. Μαζεύονται 40 νοματαίοι και βρέχει και φυσάει και αυτό είναι διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Εδώ και μερικές εβδομάδες, το κάπνισμα και στην Βουλή έχει περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό.

Εχει απαγορευθεί δηλαδή και στους χώρους του κυλικείου που πριν ήταν άτυπα χωρισμένο σε χώρους καπνιζόντων και μη και οι καπνιστές μπορούν να βγουν στον «υπαίθριο» που όμως δύσκολα μπορούν να στριμωχτούν περισσότεροι από 10 άνθρωποι ταυτόχρονα.

«Το ’40 τη σημαία δεν τη σήκωναν οι “άριστοι”»

Βέβαια δεν ήταν η μόνη έκρηξη του κ. Πολάκη στη Βουλή την Τρίτη. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΝΔ για τη νομοθετική ρύθμιση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως (εδώ), σύμφωνα με την οποία οι σημαιοφόροι των Δημοτικών θα επιλέγονται με βάση την επίδοσή τους και όχι με κλήρωση. Ο κ. Πολάκης έμπλεξε σε όλο αυτό πάλι τους «αρίστους», το «αντάρτικο» και έφτασε μέχρι την Κατοχή

«Ακούστε τη σημαία την σήκωσαν στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας μας ως Έθνος και ως Έλληνες, αυτοί που μπορούσαν, τη σήκωσε ο Κεγιαλές στην Σούδα, την σήκωσαν κυρίως τα παιδιά των λαϊκών τάξεων που πολέμησαν, δεν την σήκωσαν οι ψευτοάριστοι των ελίτ που την κοπάνησαν στις κρίσιμες στιγμές.

Την σήκωσαν αυτοί που πολέμησαν στην Αλβανία, στην μάχη της Κρήτης και όχι αυτοί που έφυγαν τρέχοντας, άριστοι ήταν και αυτοί για τη δική σας αντίληψη και έφυγαν στην Μέση Ανατολή.

Την σήκωσαν αυτοί που αντιστάθηκαν στον γερμανό κατακτητή, που καιγόταν τα σωθικά τους με ιδανικά της πατρίδας και της ανεξαρτησίας

Και όχι αυτοί που το έπαιζαν άριστοι που συνεριζόντουσαν ή συνδιαλέγονταν με τους Γερμανούς.

Να τα βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους… », είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...