537
Η Σαβάνα Γκάθρι, «λίρα 100» του αμερικανικού καναλιού NBC και, στην ένθετη φωτογραφία, ο πρόεδρος Τραμπ σε μια από τις απαντήσεις του στη δημοσιογράφο | CreativeProtagon

Ποια είναι η Σαβάνα που «ανέκρινε» και… αποξήρανε τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2020, 09:55
Η Σαβάνα Γκάθρι, «λίρα 100» του αμερικανικού καναλιού NBC και, στην ένθετη φωτογραφία, ο πρόεδρος Τραμπ σε μια από τις απαντήσεις του στη δημοσιογράφο
|CreativeProtagon

Ποια είναι η Σαβάνα που «ανέκρινε» και… αποξήρανε τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2020, 09:55

Μετά τα χθεσινά τολμήματά της απέναντι στον Τραμπ, στην «ανάκριση» του Μαϊάμι, είναι βέβαιο ότι προσέθεσε κάμποσα εκατομμύρια τηλεθεατές στο ήδη πλούσιο κοινό της. Διότι ήδη είναι πολλά τα εκατομμύρια των Αμερικανών που παρακολουθούν το καθημερινό πρωινό σόου της στο NBC – την εκπομπή Today Show. Επιπλέον, από σήμερα «όλη η Αμερική» μιλάει στα σόσιαλ μίντια για την αφεντιά της, και οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί. Αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.

Η 49χρονη Σαβάνα Γκάθρι, η δημοσιογράφος (αλλά και συγγραφέας και μητέρα) που «στρίμωξε τον Τραμπ», έχει μπροστά της ένα δροσερό και εύφορο επαγγελματικό μέλλον, σε πλήρη αντίθεση με την ξηρότητα στην οποία παραπέμπει το όνομά της και, κατά πάσα βεβαιότητα, με εκείνη την τσουχτερή που επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον στον πολιτικό Τραμπ.

Η Γκάθρι στιγμάτισε την εμμονή του Τραμπ σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται στο Διαδίκτυο από ακροδεξιές γκρούπες και τις οποίες αυτός ευχαρίστως αναπαράγει, λέγοντας του επί λέξει: «Είστε ο πρόεδρος, δεν είστε ο τρελός θείος που μπορεί να κάνει retweet οτιδήποτε». Αυτή η πρόταση της δημοσιογράφου περιείχε τη φράση «τρελός θείος», ένα μάλλον κοφτερό μαχαιράκι που έξυσε πληγές.

Επειδή ήταν ευθεία αναφορά στο μπεστ σέλερ βιβλίο της ανιψιάς του Τραμπ, της Μέρι Τραμπ, που στολίζεται από τον αποκαλυπτικό τίτλο: «Είναι τόσο πολύ, αλλά δεν φτάνει» («Too Much and Never Enough») και το οποίο ανασκαλεύει την οικογενειακή… όρεξη για πλουτισμό και δόξα. Το πόνημα της ανιψιάς φέρει υπότιτλο που δεν γίνεται να τον παρανοήσει κανείς, διότι συνοδεύεται από νεανική φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ: «Πώς η οικογένειά μου έφτιαξε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου»….

Προτού τραβήξει τόσο δυνατά το αυτί του Ντόναλντ, θυμίζοντάς του ότι είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και όχι ο πρώτος τυχών και συνεπώς δεν δύναται να «ανεβάζει» στο web ό,τι κοτσάνες θέλει, η Σαβάνα έδειξε σε όλους ότι διαθέτει ευγενικούς τρόπους στέλνοντας χαμογελαστούς χαιρετισμούς στη Μελάνια, στη σύζυγο δηλαδή του Τραμπ – σημάδι και αυτό ότι οι γυναίκες αναπτύσσουν μεταξύ τους έναν κώδικα που «διαγράφει» τους άνδρες με την πρώτη ευκαιρία, παρουσία τους κιόλας.

Η ίδια η Γκάθρι, γεννημένη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, από πατέρα Αμερικανό, προτού στραφεί στη δημοσιογραφία ασκήθηκε επί μακρόν στη δικηγορία. Αυτή η παλιά ιδιότητά της απεδείχθη όχι μόνο ασκόνιστη, αλλά μάλλον καλογυαλισμένη: η Γκάθρι χρησιμοποίησε τη δικανική μέθοδο για να καταδείξει τι εστί διαδικτυακός τραμπισιμός, έτσι έθεσε στον πρόεδρο-υποψήφιο ακριβείς και επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις, επισήμανε τις αντιφάσεις του, τελικώς τον εξέθεσε. Ανάκριση, λοιπόν, κανονική. Με όρους δημοσιογραφίας ωστόσο, αφού η Γκάθρι σπούδασε τους όρους του επαγγέλματος σε επιστημονικό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

Οπως είπαμε, στα αμερικανικά σόσιαλ μίντια όλοι σχολίασαν τη συνέντευξη, και αυτό μετράει υπέρ της Γκάθρι. Δεν έχει σημασία που οι Ρεπουμπλικανοί την κατέκριναν για «συνεχείς διακοπές», ούτε που οι Δημοκρατικοί ακόμη πανηγυρίζουν. Ο δημοσιογραφικός θόρυβος έγινε. Και η απόδειξη της επιτυχίας του είναι τα πικρόχολα σχόλια άλλων δημοσιογράφων (κλασικές φαρμακόγλωσσες) για τις χαρές της Γκάθρι.

«Συγχαρητήρια στη Σαβάνα για τον διορισμό της στη θέση εκπροσώπου Τύπου του Μπάιντεν!» και «Πολλοί δημοσιογράφοι μισούν τον πρόεδρο Τραμπ τόσο πολύ, που πλέον είναι αδύνατον να εργαστούν όπως πρέπει. Το είδαμε και απόψε…», και άλλα ζηλόφθονα παρόμοια. Και γιατί, παρακαλώ; Επειδή η Γκάθρι είναι παντρεμένη με έναν παλιό «σύμβουλο επικοινωνίας» των Δημοκρατικών, ονόματι Μάικλ Φέλντμαν.

Μην τους ακούς, Σαβάνα μου, σε φθονούν!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...