224
Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία της Κυρακής | ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Intime

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2022, 13:23
Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία της Κυρακής
|ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Intime

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2022, 13:23

Aπό τις 9 το πρωί της Κυριακής έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, κλείνοντας έτσι το τριήμερο συνέδριο του κόμματος.

Αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κλείσει τον διάλογο με την δευτερολογία του, όπου θα συνοψίσει τα πολιτικά συμπεράσματα της συζήτησης των στελεχών και μελών του κόμματος.

Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν χθες αργά το βράδυ, με μεγάλη πλειοψηφία, θα αποτελείται από 301 μέλη εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες.

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τις επόμενες μέρες.

Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελένη Αναστασίου κ.α.

Μια ακόμη σημαντική τροποποίηση στο Καταστατικό, που εγκρίθηκε χθες, αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου για τον γραμματέα του κόμματος κι έτσι ο νέος γραμματέας θα μπορεί να είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής.

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται ακόμη ο απερχόμενος γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News