303
Η Απρίλ Μπεναγιούμ στα παρασκήνια του διαγωνισμού | Facebook

Παρίσι: Εισαγγελική παρέμβαση για χιλιάδες αντισημιτικά σχόλια κατά υποψήφιας «Μις Γαλλίας»

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 14:49
Η Απρίλ Μπεναγιούμ στα παρασκήνια του διαγωνισμού
|Facebook

Παρίσι: Εισαγγελική παρέμβαση για χιλιάδες αντισημιτικά σχόλια κατά υποψήφιας «Μις Γαλλίας»

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 14:49

Ερευνα για το πλήθος αντισημιτικών σχολίων στo Twitter κατά της αναπληρώτριας «Μις Γαλλία», διέταξαν οι εισαγγελείς του Παρισιού έπειτα από προτροπή της υπουργού Ιθαγένειας Μαρλέν Σιαπά και του υπουργού Εσωτερικών Τζεράλντ Νταρμανέν.

Η 21χρονη Απρίλ Μπεναγιούμ, που συμμετείχε στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Μις Γαλλίας», το Σάββατο, από τη στιγμή που ανέφερε ότι έχει πατέρα με καταγωγή από το Ισραήλ, έγινε αποδέκτρια χιλιάδων ρατσιστικών προσβολών στα social media.

«Είναι απογοητευτικό ότι είμαστε στο 202ο και αυτά συμβαίνουν ακόμα», δήλωσε η ίδια, που έλαβε μέρος στα τελικά ως «Μις Προβάνς».

Η δημοσίευση αντισημιτικών σχολίων στη Γαλλία τιμωρείται με φυλάκιση έως έναν χρόνο και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

«Ο Χίτλερ την ξέχασε αυτήν» και «Μην ψηφίζετε για μία Εβραία», ήταν δύο από τα 40.000 tweets που αναφέρονταν στην Μπεναγιούμ και το Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, όπως αναφέρει η Telegraph.

Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι.

«Πρέπει να αντιδράσουμε για να σταματήσουν», είπε η 21χρονη Μπεναγιούμ στην εφημερίδα La Provence.

«Δεν προκάλεσα κανέναν. Η Γαλλία είναι μία κοσμοπολίτικη χώρα. Η “Μις” προέρχεται από διαφορετικές κουλτούρες και περιοχές και αυτό είναι που κάνει αυτό τον διαγωνισμό όμορφο», δήλωσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι παρά τη βίαιη γλώσσα των προσβολών, η ίδια δεν επηρεάζεται.

Στη διάρκεια του διαγωνισμού, απαντώντας σε ερώτηση των κριτών, είπε ότι η μητέρα της είναι Σερβο-Κροάτισσα και ο πατέρας της Ισραηλινο-Ιταλός, κάτι που ξεκίνησε τον οχετό των σχολίων στο Twitter.

Η Μαρλέν Σιαπά παρενέβη καταδικάζοντας τα σχόλια αλλά και το μέσο, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο το ότι κάποια από αυτά τα tweets είναι ακόμα online. «Τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τζεράλντ Νταρμανέν, είπε ότι κινητοποίησε την αστυνομία όταν έμαθε για την παρενόχληση, επισημαίνοντας ότι «σοκαρίστηκε βαθιά από τα τρομακτικά βίαια αντισημιτικά προσβλητικά σχόλια».

Την καταδίκη τους για τα σχόλια πρόσθεσαν η νικήτρια του διαγωνισμού, Αμαντέν Πετί, και ο πρόεδρος της περιοχής της Προβάνς, Ρενό Μουσελιέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...