272
Στη δικογραφία της Novartis «οι δικαστές και οι εισαγγελείς ενήργησαν σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα», είπε η κυρία Θάνου προσφέροντας πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη | INTIMEnews

Θάνου για Novartis: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα – Ανεπίτρεπτες οι επιθέσεις σε Τουλουπάκη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 15:16
Στη δικογραφία της Novartis «οι δικαστές και οι εισαγγελείς ενήργησαν σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα», είπε η κυρία Θάνου προσφέροντας πλήρη κάλυψη στους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη
|INTIMEnews

Θάνου για Novartis: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα – Ανεπίτρεπτες οι επιθέσεις σε Τουλουπάκη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 15:16

«Κάτω τα χέρια από τους εισαγγελικούς λειτουργούς» λέει η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου, και χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα τόσο σε επίπεδο μεθοδεύσεων όσο και σε επίπεδο εύρους των εμπλεκομένων προσώπων.

Σε δηλώσεις της στον Alpha 989, η κυρία Θάνου επιμένει –όπως και η αρμόδια εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη– ότι στην περίπτωση της δικογραφίας της Novartis «οι δικαστές και οι εισαγγελείς ενήργησαν σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα», χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητες τις επιθέσεις που δέχονται.

«Οι γενικότερες επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση είναι και ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες και θα έλεγα ας αφήσουν επιτέλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο έργο τους», τόνισε και αναφερόμενη προσωπικά στην κυρία Τουλουπάκη υποστήριξε ότι «τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της έχουν το σθένος να συνεχίσουν το έργο τους παραγνωρίζοντας τις απειλές και τις ύβρεις».

Ειδικά για όσα έχουν ακουστεί σχετικά με τους προστατευμένους μάρτυρες και τον χαρακτηρισμό «κουκουλοφόροι», η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού σημείωσε με νόημα ότι άπαντες οφείλουν να γνωρίζουν ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ ισχύει το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων, ενώ εξέφρασε την απορία της πώς είναι δυνατόν να ακούγεται κάτι τέτοι «από στόματα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό και επίπεδο».

Κληθείσα να σχολιάσει αν το «έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας» έχει παραγραφεί, η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου ππεριορίστηκε να πει: «Ας περιμένουμε λίγες μέρες, θα αποφανθεί η Βουλή περί αυτού».

Όσον αφορά τέλος, τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη διεκδίκηση αποζημίωσης από την Novartis, απάντησε: «Ασφαλώς πιστεύω ότι θα προχωρήσει το αίτημα για αποζημίωση». Όπως συμπλήρωσε, αν και δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρωθυπουργό, «δεν έχει λόγο να μην το κάνει η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...