219
Στιγμιότυπο από τα τσουγκρίσματα (δεν διευκρινίστηκε αν ήταν τσίπουρο ή ρακή) του απερχόμενου με τον νέο υπουργό Εργασίας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής | ΙΝΤΙΜΕnews

Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας: Η νέα πρόκληση για τον Κωστή Χατζηδάκη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 16:43
Στιγμιότυπο από τα τσουγκρίσματα (δεν διευκρινίστηκε αν ήταν τσίπουρο ή ρακή) του απερχόμενου με τον νέο υπουργό Εργασίας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας: Η νέα πρόκληση για τον Κωστή Χατζηδάκη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 16:43

Με τις καθιερωμένες αβρότητες ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας, με τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Βρούτση να αναφέρεται εκτενώς στα πεπραγμένα της θητείας του που διεκόπη από τον ανασχηματισμό της Δευτέρας, και τον νέο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, να «ετοιμάζεται» για την κρίσιμη αποστολή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και της οριστικής διευθέτησης του «βραχνά» των εκκρεμών συντάξεων.

Ο νέος υπουργός Εργασίας έχει μπροστά του μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα προς διαχείριση – διευθέτηση.

Αφενός, τα ζητήματα που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, όπως τη στήριξη αγοράς εργασίας (εργαζομένων, εργοδοτών και ανέργων), τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας και την εξέλιξη του προγράμματος «ΣυνΕργασία».

Αφετέρου, τις δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν τους συνταξιούχους και συγκεκριμένα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 15 Ιανουαρίου που θα κρίνει τα αναδρομικά για τις περικοπές σε επικουρικές και δώρα, καθώς και έναν ακόμη γύρο διεκδικήσεων αναδρομικών ύψους  2,5 δισ. ευρώ.

Σε επίπεδο πολιτικής έπονται το πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, η ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου-τομή για την επικουρική ασφάλιση, υπό τις οδηγίες του υφυπουργού Πάνου Τσακλόγλου και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με το συνδικαλιστικό νόμο, την ψηφιακή κάρτα εργασίας για την online παρακολούθηση του πραγματικού ωραρίου των εργαζομένων, τις αλλαγές σε ωράρια και υπερωρίες στο δημόσιο, το ευέλικτο ωράριο με συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη κλπ. Και τέλος η ρύθμιση του κατώτατου μισθού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...