277
Φωτογραφία αρχείου από το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας |

Εγγραφο-ντροπή για τον εμβολιασμό στο νοσοκομείο Καρδίτσας – καρατόμησαν τον διοικητή

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 14:49
Φωτογραφία αρχείου από το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
|

Εγγραφο-ντροπή για τον εμβολιασμό στο νοσοκομείο Καρδίτσας – καρατόμησαν τον διοικητή

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 14:49

Ο δρόμος προς την «Ελευθερία» είναι στρωμένος με κάθε λογής αγκάθια. Αλλά αυτό που συνέβη την Τρίτη στην Καρδίτσα μόνο ως υπονόμευση του εθνικού σχεδίου για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 μπορεί να εκληφθεί. Πρόκειται για μια «πρωτοβουλία» κάποιων στο Γενικό Νοσοκομείο της Καρδίτσας να διανείμουν έγγραφο στο οποίο ζητείτο από τους υγειονομικούς να υπογράψουν ότι συναινούν στον εμβολιασμό τους, αναγνωρίζοντας ότι ως τώρα δεν είναι γνωστές οι ανεπιθύμητες παρενέργειες οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο!

Το επιστημονικά αβάσιμο και απαράδεκτο έγγραφο που δόθηκε στους προς εμβολιασμό υγειονομικούς για να το υπογράψουν και καταγγέλθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε συγκεκριμένα: «Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες».

Το έγγραφο συναίνεσης που αποσύρθηκε

Το έγγραφο μοιράστηκε στο προσωπικό πριν από τον εμβολιασμό τους, όπως κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία και έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, κινητοποιώντας το υπουργείο Υγείας.

«Πρόκειται για προσπάθεια τρομοκράτησης των υγειονομικών που δεν βοηθά την εμβολιαστική προσπάθεια που γίνεται στη χώρα», ανέφερε στέλεχος της ΠΟΕΔΗΝ.

Με τη δημοσιοποίηση του θέματος από την ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα παραιτήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και να αποδοθούν ευθύνες.

«Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα», σχολίασε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...