268
Η Ολγα Τζόνσον, ιδιοκτήτρια του Christie's Bakery, με το δημιούργημά της | REUTERS/Cecile Mantovani

Ουρές για λίγο… «Peace of Cake» στη Γενεύη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 22:29
Η Ολγα Τζόνσον, ιδιοκτήτρια του Christie's Bakery, με το δημιούργημά της
|REUTERS/Cecile Mantovani

Ουρές για λίγο… «Peace of Cake» στη Γενεύη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 22:29

Τι θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά τον Πούτιν και τον Μπάιντεν; Μια ελβετίδα αρτοποιός είχε μια ιδέα, έξω από τις συνηθισμένες διπλωματικές συνταγές, αλλά οπωσδήποτε πιο γευστική…

Τις όποιες -μάλλον μηδενικές έτσι κι αλλιώς…- πιθανότητες να γευτούν οι δύο ηγέτες το «Peace of Cake» (μτφ. Κέικ της Ειρήνης) εξανέμισε η άρνησή τους να παρακαθήσουν σε δείπνο, οπότε και το γλύκισμα έγινε μερίδες για τους τυχερούς πελάτες της Ολγα Τζόνσον, ιδιοκτήτριας του Christie’s Bakery, στη Γενεύη. Η ίδια εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το κέικ τουλάχιστον θα κάνει τον κόσμο να χαμογελάει και να νιώθει χαλαρός.

«Το σχέδιο δεν ήταν να πουλήσουμε το κέικ, το σχέδιο ήταν απλά να έχουμε κάτι σαν ενθύμιο, όμως είχε φανταστικό αντίκτυπο και πολλοί άνθρωποι το παραγγέλνουν και το ζητούν», σημείωσε, προσθέτοντας πως το κέικ εξαντλήθηκε χθες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να φτιάξει κι άλλο.

Το «Peace of Cake». Η πολιτική δεν είναι τόσο απλή, ούτε τόσο νόστιμη  REUTERS/Cecile Mantovani

Οι λέξεις «Peace of Cake» είναι γραμμένες με μπλε γλάσο δίπλα σε σημαίες και σύμβολα των δύο χωρών: μια κούκλα ματριόσκα και ένα σαμοβάρι για τη Ρωσία και ένα αναψυκτικό Κόκα Κόλα και μαρσμέλοους για τις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό του, το κέικ είναι μισό με γεύση μέλι, σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση και μισό red velvet, δημοφιλές γλύκισμα στις ΗΠΑ.

«Ολοι ελπίζουμε ότι θα είναι μια ειρηνική σύνοδος και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό και θετικό, επομένως ελπίζουμε για αυτό και νομίζω ότι η Γενεύη το θέλει αυτό και όλος ο κόσμος το θέλει αυτό», σχολίασε η κυρία Τζόνσον, ρωσίδα η ίδια και παντρεμένη με αμερικανό…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News