241
Η Ολγα με τον σύζυγό της Ντμίτρο και την κόρη τους στο νοσοκομείο | Okhmatdyt Children’s Hospital/via Reuters TV/Handout via REUTERS

Ουκρανία: Βαριά τραυματίας η μητέρα για να προφυλάξει το μωρό από τις βόμβες

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2022, 17:17
Η Ολγα με τον σύζυγό της Ντμίτρο και την κόρη τους στο νοσοκομείο
|Okhmatdyt Children’s Hospital/via Reuters TV/Handout via REUTERS

Ουκρανία: Βαριά τραυματίας η μητέρα για να προφυλάξει το μωρό από τις βόμβες

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2022, 17:17

Μια τραυματισμένη Ουκρανή θηλάζει το μωρό της στο νοσοκομείο, κοιτώντας με άδειο βλέμμα την κάμερα. Η φωτογραφία της μας υπενθυμίζει ότι σε αυτόν τον πόλεμο, οι μητέρες και τα βρέφη που αναγκαστικά μένουν στις πολιορκημένες πόλεις δεν μπορούν να βρουν ασφάλεια πουθενά.

Η 27χρονη Ολγα, από το Κίεβο, τραυματίστηκε σοβαρά από θραύσματα ενώ προσπαθούσε να προφυλάξει το παιδί της. Θυμάται το σοκ που υπέστη βλέποντας τα αίματα πάνω στο παιδί της, όταν έσπασαν τα τζάμια στο δωμάτιο.

«Χτύπησα στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει αίμα πάνω στο μωρό», είπε η γυναίκα που τώρα νοσηλεύεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν αίμα από το παιδί, αλλά ο σύζυγός της, Ντμίτρο, την καθησύχασε –αν μπορεί να το περιγράψει κανείς έτσι- λέγοντας ότι είναι δικό της.

Η φωτογραφία της με τους επιδέσμους και τη μικρή Βικτόρια στα χέρια έγινε βάιραλ.

Η Ολγα με την έξι εβδομάδων κόρη της στο νοσοκομείο | Okhmatdyt Childrens Hospital/via Reuters TV/Handout via REUTERS

Η επίθεση έγινε λίγη ώρα αφότου ξύπνησε για να ταΐσει τη μόλις έξι εβδομάδων κόρη της που είχε τυλίξει με κουβέρτα για να την κρατά ζεστή. «Πρόλαβα και την τύλιξα και ο Ντμίτρο έτρεξε και μας κάλυψε», είπε.

Εκτός από μερικές αμυχές, το μωρό δεν τραυματίστηκε.

Και τώρα; Ο Ντμίτρο λέει ότι «δεν μας έχει απομείνει τίποτε άλλο πέρα από το να είμαστε αισιόδοξοι. Να πιστεύουμε ότι αυτό ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στη ζωή μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...