503
| Shutterstock

Μισθοφόροι εκτελεστές για τον Ζελένσκι – δηλητηρίαση και «ασθένεια» για τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2022, 16:14
|Shutterstock

Μισθοφόροι εκτελεστές για τον Ζελένσκι – δηλητηρίαση και «ασθένεια» για τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2022, 16:14

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 26η ημέρα –με τους Ρώσους να βομβαρδίζουν πλέον τις ουκρανικές πόλεις, με στόχο να κάμψουν το ηθικό των κατοίκων, να προκαλέσουν ανθρωπιστική κρίση, να γιγαντώσουν το προσφυγικό κύμα, να δημιουργήσουν εν τέλει μια καμένη χώρα– κατά κάποιους αναλυτές, ή έστω σε μια ανάγνωση πιο εύπεπτη για το ευρύ κοινό, όλο αυτό ανάγεται σε μια αντιπαράθεση μεταξύ δύο προσώπων: ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον δικτάτορα εισβολέα-κατακτητή, και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον δημοκράτη αμυνόμενο που αντιστέκεται.

Και σε αυτό το προσωποποιημένο αφήγημα υπάρχει μια μάχη με τον χρόνο: ποιος θα βγει πιο γρήγορα από τη μέση; Θα είναι ο Ζελένσκι, που εκτός από τις ρωσικές βόμβες τον κυνηγούν και οι μισθοφόροι φονιάδες, ή θα είναι ο Πούτιν που έχουν αρχίσει να τον κυνηγούν οι ολιγάρχες που φτώχυναν σε μια νύχτα;

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αποκάλυψε ότι οι εκτελεστές της επίλεκτης παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ επέστρεψαν στην Ουκρανία με σκοπό τη δολοφονία του Ζελένσκι. H εφημερίδα επικαλείται αυτή τη φορά πληροφορίες της ουκρανικής αντικατασκοπείας σχετικά με την παρουσία μισθοφόρων της Wagner Group, μιας ιδιωτικής εταιρείας που συνδέεται με το περιβάλλον του Πούτιν, με στόχο την εξολόθρευση του Ζελένσκι. Στις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής ήταν οι λονδρέζικοι Times που είχαν αποκαλύψει τη δράση των εκτελεστών της Βάγκνερ στο Κίεβο, αναφέροντας μάλιστα ότι ο ουκρανός πρόεδρος είχε επιβιώσει από τρεις απόπειρες δολοφονίας χάρη κυρίως σε πληροφόρηση που είχε λάβει η σωματοφυλακή του από ρωσικούς θύλακες που ήταν κατά του πολέμου.

Τώρα, σύμφωνα με την Telegraph, εκατοντάδες μέλη της Wagner έχουν επιστρέψει σε ουκρανικό έδαφος έχοντας λάβει «προσωπική εντολή» από τον Πούτιν να βγάλουν από τη μέση τον Ζελένσκι ή τουλάχιστον δύο από τους στενούς του συνεργάτες –τον πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ ή τον επιτελάρχη της προεδρίας Αντρέι Γιέρμακ.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη πληροφορία. Σχετικά με το τι συζητείται στη Μόσχα για το μέλλον και την (πολιτική) επιβίωση του Πούτιν, ο οποίος έμπλεξε τη χώρα του σε μια περιπέτεια από την οποία μπορεί να βγει μόνο ζημιωμένη.

Πηγή είναι και πάλι η ουκρανική αντικατασκοπεία, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ήδη σχέδιο που έχουν εξυφάνει ρώσοι ολιγάρχες με σκοπό την εκθρόνιση του ενοίκου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Ουκρανίας, ένα μέρος της ρωσικής ελίτ που είναι έντονα δυσαρεστημένη με τον Πούτιν, επειδή έχουν διακοπεί οι οικονομικές σχέσεις με τη Δύση λόγω των κυρώσεων, θέλει να «ανατρέψει» τον πρόεδρο. Στόχος να αποκατασταθούν οι οικονομικοί δεσμοί με τον υπόλοιπο κόσμο –άλλωστε πολλοί ολιγάρχες δεν έχουν καν πρόσβαση στα χρήματά τους στο Λονδίνο ή και αλλού.

Σύμφωνα μάλιστα με το εν λόγω σχέδιο έχει ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του Πούτιν και είναι ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφάλειας, της FSB, o Σεργκέι Ναρίσκιν, ο οποίος έχει πέσει στη δυσμένεια του ρώσου προέδρου, καθώς δεν έκανε σωστές εκτιμήσεις σε σχέση με την αντίσταση στο Κίεβο

Προπαγάνδα ή μη, το σχέδιο έχει και μια κραυγαλέα συνέχεια, καθώς αναφέρει πώς οι ρώσοι ολιγάρχες σκοπεύουν να βγάλουν από τη μέση τον Πούτιν είτε με κάποιο ατύχημα είτε με ξαφνική «ασθένεια» μέσω δηλητηρίασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...