604
| .

Eως τις 12 Μαρτίου οι αιτήσεις συμμετοχής για το ΟΠΑΠ Forward

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 16:00

Eως τις 12 Μαρτίου οι αιτήσεις συμμετοχής για το ΟΠΑΠ Forward

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 16:00

Προθεσμία έως τις 12 Μαρτίου 2019 έχουν οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward. Οι εταιρείες που θα επιλεγούν να παρακολουθήσουν τον τρίτο κύκλο του προγράμματος, θα αποκτήσουν μια μοναδική προοπτική για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα τους παρέχει:

  • Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς
  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία
  • Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα
  • Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές
  • Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του www.opapcsr.gr

Ενίσχυση επιχειρηματικότητας και απασχόλησης

Σαράντα μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη επωφεληθεί από τη συμμετοχή τους στο ΟΠΑΠ Forward, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece.  Πρόκειται για τις εταιρείες που εντάχθηκαν στους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος, οι οποίες έχουν δημιουργήσει 417 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί υποστηρίζουν 3.184  νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, έχουν αυξήσει το συνολικό τους τζίρο κατά 20%.

Νέοι επιχειρηματικοί ορίζοντες, αύξηση πωλήσεων, επέκταση στις διεθνείς αγορές

Οκτώ επιχειρηματίες που βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του ΟΠΑΠ Forward, εξηγούν πώς επωφελήθηκαν από τις συναντήσεις με τους μέντορες, τις συμβουλευτικές συνεδρίες με το δίκτυο των υψηλόβαθμων στελεχών του προγράμματος, τις επαφές με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια:

Λάμπρος Καλιακάτσος, Ιδρυτής & CEO Plexscape: «Το πρόγραμμα μας βοήθησε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε για να προωθήσουμε περαιτέρω και να εδραιώσουμε τη θέση μας στη διεθνή αγορά. Ήδη, με την πολύ σημαντική αύξηση των πωλήσεών μας κατά το πρώτο τετράμηνο του 2018, ξέρουμε πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Γιάννης Μπούρος, CEO Alvion Pharmaceuticals P.C.: «Η εταιρεία μας κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 42% από το 2016 στο 2017, αυξάνοντας την κυριαρχία της στα ελληνικά νοσοκομεία και προσφέροντας το προϊόν της σε πάνω από 70 νοσοκομεία. Κλείνοντας νέα συμβόλαια σε αγορές εκτός Ελλάδος, η Alvion έχει όραμα να εδραιωθεί ως μια από τις γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες στη Βόρεια Ευρώπη σε γενόσημα προϊόντα, επενδύοντας παράλληλα και στην ελληνική έρευνα. Επίσης, η εταιρεία αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της».

Αλέξανδρος Μποτός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΡΟΥΣΣΑΣ ΑΕ: «Το πρόγραμμα συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη του βασικού μας στόχου, ο οποίος ήταν η επέκτασή μας στις διεθνείς αγορές και πιο συγκεκριμένα η διεύρυνση της παρουσίας μας στις Premium αλυσίδες καταναλωτικών αγαθών της Αμερικής».

Έφη Ληξουργιώτη, Business Manager Diving Status: «Χαράξαμε την κατάλληλη στρατηγική για την επίτευξη του στόχου μας, ο οποίος ήταν η επέκταση του επιχειρηματικού μας μοντέλου σε νέες αγορές του εξωτερικού».

Λέανδρος Καρακατσάνης, CEO Dust & Cream: «Μας βοήθησε σε κρίσιμα θέματα για την επιχείρησή μας, όπως το marketing, το franchising, τη διαχείριση του δικτύου καταστημάτων μας και την επέκταση μας στις διεθνείς αγορές».

Ελευθερία Ζούρου, Ιδρύτρια Doctoranytime: «Το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ βοήθησε στο καλύτερο networking των επιχειρήσεών μας, καθώς και να εντρυφήσουμε σε θέματα που ως start up επιχειρήσεις δεν είχαμε κάνει μέχρι τώρα όπως π.χ. legal ή tax».

Γιάννης Αραμπατζής, Διευθύνων Σύμβουλος Nanophos: «Ανοίξαμε τους ορίζοντες και την επιχειρηματική μας σκέψη. Ήρθαμε σε επαφή με πολύ έμπειρους ανθρώπους, ακούσαμε νέες ιδέες, ενημερωθήκαμε επισταμένως από ειδικούς και “κορυφές” από όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας, με αποτέλεσμα να αρχίσουμε να διευρυνόμαστε σε όλα τα πεδία».

Ομάδα Spotawheel: «Το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικό τόσο στη μετάδοση γνώσης σε διάφορους τομείς, όσο και στις ευκαιρίες mentorship που μας παρείχε, γεφυρώνοντας διεθνείς βέλτιστες πρακτικές με τεχνογνωσία από επιχειρηματικούς ηγέτες στην ελληνική αγορά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...