210
Οι τράπεζες έδωσαν διαβεβαιώσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πως οι αυξήσεις «παγώνουν» | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Οι τράπεζες «παγώνουν» τις αυξήσεις στις προμήθειες

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 19:15
Οι τράπεζες έδωσαν διαβεβαιώσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πως οι αυξήσεις «παγώνουν»
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Οι τράπεζες «παγώνουν» τις αυξήσεις στις προμήθειες

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 19:15

Τη δέσμευση τους να επανεξετάσουν τη γενικότερη στρατηγική χρεώσεων τηρούν οι τράπεζες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν στο «πάγωμα» των αυξήσεων που είχαν προγραμματίσει να ισχύσουν από αύριο Παρασκευή 1η Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές όλες οι τράπεζες έδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης διαβεβαιώσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πως οι αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει και ήταν προγραμματισμένες να τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή, «παγώνουν».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών στις 24 Οκτωβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι τράπεζες πρέπει αφενός να μειώσουν τις χρεώσεις σε μία εποχή μάλιστα που η κυβέρνηση εστιάζει στην αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και αφετέρου να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Ο Πρωθυπουργός είχε καλέσει τους εκπροσώπους των τραπεζών να ανακαλέσουν τις αυξήσεις που ανακοίνωσαν σε σειρά υπηρεσιών.

«Έχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο. Πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο πλαίσιο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των τραπεζών, ειπώθηκε ότι «στόχος είναι η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις οποίες οι τράπεζες έχουν επενδύσει ιδιαίτερα».

Είχαν δεσμευθεί όμως να επανεξετάσουν τις αυξήσεις, ειδικά τις χρεώσεις σε περιοχές που υπάρχει ένα μόνο ΑΤΜ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...