179
Πυρά πυροβολικού σε περιοχή της επαρχίας Λουγκάνσκ | REUTERS

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν το ισοπεδωμένο Σεβεροντονέτσκ – Στα χέρια των Ρώσων ολόκληρη η επαρχία Λουγκάνσκ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2022, 10:04
Πυρά πυροβολικού σε περιοχή της επαρχίας Λουγκάνσκ
|REUTERS

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν το ισοπεδωμένο Σεβεροντονέτσκ – Στα χέρια των Ρώσων ολόκληρη η επαρχία Λουγκάνσκ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2022, 10:04

Εντολή να αποχωρήσουν από το -ισοπεδωμένο πια από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς-  Σεβεροντονέτσκ έλβαν οι ουκρανικές δυνάμεις, σε μία εξέλιξη που σημαίνει ότι ολόκληρη η επαρχία του Λουγκάνσκ περνάει πλέον υπό ρωσικό έλεγχο.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ. Εχουν λάβει τη σχετική εντολή», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας, Σέρχι Χαϊντάι.

«Το να παραμένουμε σε θέσεις που βομβαρδίζονται συνεχώς εδώ και μήνες, απλώς και μόνο για να παραμείνουμε εκεί, δεν έχει νόημα», τόνισε  μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να διευκρινίσει αν η αποχώρηση των Ουκρανών από την πόλη θα είναι άμεση.

Οπως επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης, η καταστροφή στο Σεβεροντονέτσκ από τις ρωσικές βόμβες είναι σχεδόν ολική.  «Ολες οι βασικές υποδομές έχουν καταστραφεί. Το 90% της πόλης έχει υποστεί ζημιές, το 80% των σπιτών θα πρέπει να κατεδαφιστούν», περιέγραψε.

Αν τελικά πέσει και αυτή η πόλη, απομένει μόνο η Λισιτσάνσκ, πριν οι Ρώσοι καταλάβουν ολόκληρη τη Λουγκάνσκ και μαζί με το Ντονέτσκ την κοιλάδα του Ντονμπάς.

«Από πολλές απόψεις, η τύχη του Ντονμπάς αποφασίζεται εκεί», είχε δηλώσει άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News