230
Ο βρετανος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον | REUTERS/John Sibley

Οι ευχές του Μπόρις Τζόνσον για τη νίκη Μπάιντεν είχαν γραφτεί για τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 14:31
Ο βρετανος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον
| REUTERS/John Sibley

Οι ευχές του Μπόρις Τζόνσον για τη νίκη Μπάιντεν είχαν γραφτεί για τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 14:31

Ετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα ή καταφυγή στο Plan B, όταν φάνηκε ότι το βασικό σενάριο, της εκ νέου εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, δεν είχε ελπίδες υλοποίησης;

Το συγχαρητήριο μήνυμα της Ντάουνινγκ Στριτ για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις ήταν αρχικά γραμμένο για την εκλογή του Τραμπ, γράφει ο Guardian.

Μια απλή επεξεργασία της εικόνας δείχνει ότι άλλαξε το όνομα του νικητή και η αναφορά στη «δεύτερη θητεία», ενώ άλλαξε μια φράση για τη μελλοντική συνεργασία των δύο χωρών.

 

Η Βρετανία, αλλά προφανώς και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μάλλον προετοιμάζονταν για την επανεκλογή του Τραμπ. Καθώς περάσαν τρεις ημέρες καταμετρήσεων για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το μήνυμα έμεινε στα draft μέχρι που το Σάββατο τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα επιβεβαίωσαν ότι και μαθηματικά ο Τζο Μπάιντεν κατακτά την προεδρία.

Είναι όμως περίεργο γιατί δεν αποφάσισαν να φτιάξουν από την αρχή μια νέα εικόνα για το tweet, παρά αποφάσισαν να ανακυκλώσουν την έτοιμη.

Ορατή η επεξεργασία στο όνομα του Τζο Μπάιντεν

Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι ετοιμάστηκαν δύο δηλώσεις, για τα δύο ενδεχόμενα νίκης, αλλά ένα «τεχνικό λάθος» οδήγησε στο να περάσουν στο φόντο της εικόνας τμήματα από τη λανθασμένη.

Παρότι από το Σάββατο ήταν σαφές ποιος κέρδισε (και ότι ο Τραμπ δεν παραδεχόταν την ήττα), βρετανοί υπουργοί και την Κυριακή επέμεναν στη γραμμή τού ότι πρέπει να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...