322
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια των συζητήσεών τους, στη φάρμα του ρόκερ στο Νιου Τζέρσεϊ | Facebook

Ομπάμα και Σπρίνγκστιν συζητούν σε podcast για τη ζωή τους και τις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 15:00
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια των συζητήσεών τους, στη φάρμα του ρόκερ στο Νιου Τζέρσεϊ
|Facebook

Ομπάμα και Σπρίνγκστιν συζητούν σε podcast για τη ζωή τους και τις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 15:00

Δύο διάσημοι «αποστάτες» Αμερικανοί, που τους ενώνει φιλία και αλληλοεκτίμηση 13 χρόνων, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπρους Σπρίνγκστιν, έκαναν τις πολύωρες προσωπικές τους συζητήσεις, εκπομπή για λογαριασμό του Spotify.

Οι δύο φίλοι συζητούν για τις ζωές τους σε οκτώ επεισόδια του podcast «Renegades: Born in the USA», θίγοντας θέματα από τα παιδικά τους χρόνια, την πατρότητα και τον γάμο έως τις φυλετικές διακρίσεις και την κατάσταση στην πατρίδα τους σήμερα. Τα δύο πρώτα έγιναν διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Οι συζητήσεις τους έγιναν στη φάρμα του αμερικανού ρόκερ, στο Νιου Τζέρσεϊ, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Στην εισαγωγή, ο Ομπάμα λέει πως ο ίδιος και η οικογένειά του και φίλοι τους συζητούσαν σχετικά με τον διχασμό στις ΗΠΑ και πώς «θα καταφέρουμε να βρούμε τον δρόμο για να επιστρέψουμε πίσω σε μια πιο ενωτική αμερικανική ιστορία». Ενας από τους φίλους του, περιγράφει ο Ομπάμα, είπε «απλά έτυχε να είναι ο κύριος Μπρους Σπρίνγκστιν».

Στιγμιότυπο από τις συζητήσεις τους

«Επιφανειακά, ο Μπρους κι εγώ δεν έχουμε πολλά κοινά», συμπλήρωσε ο Ομπάμα. «Αυτός είναι ένας λευκός από μία μικρή πόλη στο Νιου Τζέρσεϊ και εγώ ένας μαύρος από λευκή μητέρα, που γεννήθηκα στη Χαβάη. Ομως, με την πάροδο του χρόνου, αυτό που βρήκαμε είναι ότι έχουμε κοινές ευαισθησίες. Σχετικά με την εργασία, την οικογένεια και σχετικά με την Αμερική. Με τον τρόπο μας, ο Μπρους κι εγώ βρισκόμαστε σε παράλληλα ταξίδια επιχειρώντας να κατανοήσουμε αυτήν τη χώρα, που μας έδωσε και στους δύο τόσα πολλά», λέει ο Ομπάμα.

Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα το 2008, όταν ο Σπρίνγκστιν τραγούδησε σε συγκέντρωση του τότε υποψήφιου των Δημοκρατικών.

Το podcast είναι παραγωγή της εταιρείας Higher Ground του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα, η οποία έχει αποκλειστικό συμβόλαιο με την σουηδική Spotify και έτσι θα είναι διαθέσιμο δωρεάν σε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...