565
Ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε πως το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμα και για την είσοδό του στην Βουλή | INTIMEnews

Ο Βερναρδάκης προκαλεί το ΚΙΝΑΛ: «Θα χάσετε και άλλους, δεν θα μπείτε καν στη Βουλή»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 12:15
Ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε πως το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμα και για την είσοδό του στην Βουλή
|INTIMEnews

Ο Βερναρδάκης προκαλεί το ΚΙΝΑΛ: «Θα χάσετε και άλλους, δεν θα μπείτε καν στη Βουλή»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 12:15

Καθώς η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με στοχευμένες ενέργειες – πρωτοβουλίες, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης βγήκε τη Δευτέρα να προκαλέσει ανοικτά το Κίνημα Αλλαγής και την επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, πρεξοφλώντας νέες  αποχωρήσεις (από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ), αλλά και την αποτυχία του ΚΙΝΑΛ να μπει στην επόμενη Βουλή!

«Θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ» προέβλεψε ο κ. Βερναρδάκης,  μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6. «Θα υπάρξουν ρήγματα. Το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμη και στην κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, είναι η πολιτική μου εκτίμηση αυτή, ότι θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή»,  τόνισε χαρακτηριστικά και περιγράφοντας τις επόμενες κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος στο πλαίσιο του ανοίγματος προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, πρόσθεσε:

«Θα επαναφέρουμε κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία μίας προγραμματικής σύγκλισης στη μετεκλογική εποχή. Θα απευθύνουμε πρόσκληση και προς την κυρία Φώφη Γεννηματά και προς τον Σταύρο Θεοδωράκη. Κάνουμε πολιτική ανοιχτών θυρών».

Τώρα πόσο συμβατά είναι το προσκλητήριο συνεννόησης προς το ΚΙΝΑΛ και η πρόβλεψη – απειλή ότι δεν πρόκειται να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, είναι κάτι που χρήζει επεξήγησης από τον κ. Βερναδάκη.

Ταβάνι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το 36%

«Η μάχη των εκλογών  θα είναι σκληρή. Μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές που μάλλον θα φέρουν μια πεντακομματική Βουλή. Το ταβάνι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στο 36%. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν στη Βουλή Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκης», εκτίμησε εξάλλου στη συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας.

«Ακόμη και μία ήττα στις ευρωεκλογές θα είναι μικρή», σημείωσς, καθώς η φύση των ευρωεκλογών επιτρέπει μεγάλη διασπορά ψήφων και αποχή. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, το επίδικο είναι η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Το σίγουρο είναι ότι η επιχείρηση πλαγιοκόπηση του Κινήματος Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πια στην κορύφωσή της , μετά και τις υπουργοποιήσεις Μωραϊτη – Τόλκα.

Οσο για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη επιλογή αυτή του Αλέξη Τσίπρα να εντάξει στην κυβέρνησή του τα δύο παραιτηθέντα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βερναρδάκης τις χαρακτήρισε εύλογες.

« Πολλές φορές», είπε, «κάποιοι άνθρωποι εκπλήσσονται και αντιδρούν φοβικά. Δεν αμφισβητείται η επιλογή για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή των προσώπων ήταν σωστή. Εχουμε εκφράσει την πρόθεσή μας για προγραμματική προοδευτική συμπαράταξη. Υπάρχει ένα τεράστιο κενό και κινούμαστε εδώ και καιρό συντεταγμένα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι επιλογές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ υπέρ της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απελευθερώσει πολλές δυνάμεις. Αν αξιοποιούσαμε κάποιον που είχε πάρει θέση υπέρ της κυβέρνησης θα είχαμε την κριτική ότι συναλλασόμαστε και εξαγοράζουμε. Κάποτε ασκούσαν κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι μία πολιτική τοποθέτηση πριν από δύο χρόνια δεν είναι τόσο τρομερό. Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο το ΚΙΝΑΛ να έχει διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ. Θα μας πει η κα Γεννηματά σε ποιο ζήτημα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη; Σε τι έχει διαφοροποιηθεί από τον νεοφιλελευθερισμό; Εκανε τεράστια θεσμική προσβολή να ψηφίσει με έναν βουλευτή στη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση».

«Εντιμος μέχρι αηδίας ο Πολάκης»

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και το καταναλωτικό δάνειο που ζήτησε και έλαβε από την Attica Bank, ο υπουργός Επικρατείας κάλυψε πλήρως τον συνάδελφό του.

«Πόσο ηθικό είναι να λέει ο Τσουκάτος ότι δόθηκαν μίζες στο ΠΑΣΟΚ και να μη γίνεται συζήτηση; Ο Παύλος Πολάκης είναι ένας εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας θα έλεγα, το δάνειο δεν κινείται στη σφαίρα της αδιαφάνειας, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης», υποστήριξε, αν και κάποιοι στο μόνο που θα μπορούσαν να συμφωνήσουν με την εκτίμηση αυτή, είναι το «μέχρι αηδίας»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...